https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Aljaž Casar - mladi Bakovčan, ki ga opazuje sloviti AC Milan

15.12.2010  

10-letni Aljaž Casar iz Bakovcev se je nedavno mudil na preizkušnji pri slovitem nogometnem velikanu AC Milanu. S prikazanim nogometnim znanjem prekmurskega mladeniča so bili v italijanski prestolnici zadovoljni.

Aljaž, po »poklicu« napadalec, je nogomet začel igrati pred petimi leti pri Bakovcih, nakar se je preselil k murskosoboški Muri. S slednje se je po enem letu lani odpravil k Mariboru, kjer že dve leti pridno polni mreže nasprotnikov. Do stika z Mariborom je prišlo na pobudo našega prekmurskega rojaka Marinka Šarkezija, ki je bil takrat trener mariborskih malčkov.

Mreže trese kot za stavo …

Aljaž je bil najboljši strelec na turnirjih, zato ne čudi, da so ga najprej opazili v Mariboru, nato še v Milanu. »Pri Mariboru mi je všeč. Vse je dobro organizirano, tako da sem zaenkrat zadovoljen,« pravi 10-letni Aljaž. Da se v njegovih nogah skriva velik potencial, priča tudi podatek, da je v lanski sezoni dosegel okrog 70 golov (tekme se igrajo po sistemu 6+1 in na manjšem igrišču). Tudi ekipa Maribora, za katero nastopa, v tem trenutku v svoji ligi nima konkurence. »Pravijo, da je to ena izmed najboljših generacij Maribora,« dodaja Aljažev oče, ki je tudi sam bil nogometaš, med drugim je branil barve Mure.

Od Maribora do Milana …

Do stika med Aljažem in slovitim AC Milanom je prišlo potem ko se je Aljaž udeležil nogometnega kampa milanskega prvoligaša v Medulinu. »Ker je Aljaž perspektiven igralec, nam je njegov sedanji trener Sašo Gajser predlagal, da naj ga pošljemo v Milanov poletni kamp. Tam so bili otroci iz vse Evrope, pa tudi iz drugih držav po svetu,« razlaga Aljažev oče. Dodaja: »Tam nihče ni nič rekel, ali je dober ali ne. Imajo tak sistem dela.« Zadnji letošnji avgustovski dan je bil za Aljaža eden izmed lepših. Po elektronski pošti so prejeli sporočilo, da ga vabijo v Milano na preizkus. »Bil sem presenečen in vesel hkrati. Malo pa sem bil tudi v skrbeh, kako se bom z Italijani razumel.«

V Milanu preizkušal zelenico stadiona pred 55.000 ljudmi

Po sporočilu iz Milana, kamor so za tri dni odpotovali letos oktobra, so stopili v kontakt z  Mitjo Noviničem iz Petišovcev, ki že nekaj časa brani barve italijanskega kluba, in je v času bivanja v Milanu Aljaževi družini stal ob strani ter jim pomagal z nasveti. V italijanski prestolnici so se nastanili v hotelu in si med drugim ogledali tudi nogometno tekmo med domačo ekipo in Chievom. Vsi otroci, ki so bili takrat na preizkušnji pri Milanu, so imeli čast, da so med polčasom ob igrišču nosili zastave. »Nisem imel treme hoditi na igrišču pred 55.000 glavo množico,« se spominja Aljaž.

»Mi se bomo še videli«

Na drug dan so v okviru preizkušnje odigrali turnir, na katerem je Aljaževa ekipa prišla v četrtfinale. Mladi Bakovčan je na petih tekmah dosegel šest golov. »Vtis je bil dober,« dodaja Aljaž.

Deloma so jim ob vseh stroških, ki so nastali na poti v Milano, na pomoč priskočila tudi nekatera pomurska podjetja. »Vsem, ki so nam pomagali, se ob tej priložnosti zahvaljujemo,« pravi Aljažev oče. Priložnosti za slikanje z zvezdniki Milana sicer ni imel, jih je pa s svojim obiskom počastil Daniele  Massaro, nekdanji igralec milanskega prvoligaša. Po zaključeni preizkušnji so bili nad Aljažem v Milanu navdušeni. »Mi se bomo še videli,« so jim rekli in s prstom pokazali na Aljaža. »Moja želja je, da bi nekoč igral za Milan,« dodaja 10-letnik.

Januarja Aljaž z Mariborom odhaja na naslednje večje nogometno dokazovanje, saj se bo z ekipo Maribora udeležil velikega mednarodnega turnirja v Sarajevu, kjer se bodo pomerile ekipe iz vse Evrope.

Rad bi postal profesionalni nogometaš

In kakšni so načrti Aljaža ter njegove družine za prihodnost? »Dokler nam bodo dopuščale finance, ga bomo vozili v Maribor. Klub je res odlično organiziran, tako da ima tam Aljaž odlične pogoje za napredovanje«, pravi njegov oče. Dodaja: »Pravzaprav za Aljažev nogometni razvoj živimo. Ko pridem z dela, ga peljem jaz oziroma žena v Maribor na trening.«

Aljaž, ki svoje glavne nogometne adute vidi v dobri tehniki in hitrosti, si želi postati profesionalni nogometaš. »To je moj cilj in od tega bi rad živel.« Vsem mladim nogometašem pa sporoča, da naj za uspeh in razvoj kariere veliko trenirajo, predvsem pa naj v to vložijo veliko truda in odrekanja.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Odranski
      15.12.2010 ob 20:24 Odranski

      Maloga san enkrat vido špilati. Tehničar pa resno ima velki potencial.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Srbija
      15.12.2010 ob 23:01 Srbija

      Bravo mali naj ti uspe!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. KisiliLujzek
      16.12.2010 ob 0:24 KisiliLujzek

      Se vidi, ka je z Bakovec :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. janez
      16.12.2010 ob 7:56 janez

      Hm, ko sem prebral članek so mi naprej prišla kar neka vprašanja. Npr. zakaj je bila NK Mura (v isti selekciji igra Aljaž) 2. v državi - MB se pa ni uvrstil niti med prvih 4!?!?! "Nimajo v svoji ligi konkurence" - eh pa dajte no NK Mura je vedno do zdaj z njimi "pometla" . Mislim da je tu odzadje nekaj drugega!!!! Da ne bo nesporazuma Aljažu želim res vse najboljše ampak ... Tabor AC Milan je nekaj drugega, kot preizkušnja pri tamkašnjem prvoligašu!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. samy
      16.12.2010 ob 11:11 samy

      janez, saka čas malomi. tebe pa naj fovšija ne požre...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. janez
      16.12.2010 ob 11:41 janez

      Samy: ni fovšija-daleč od tega, malemu želim resno da uspe vsaj nekdo iz naše regije. Samo nekaj je: poglej si zapisnike iz zadnjih tekem in nikjer ga ni v 1 postavi. Želim povedati tudi, da ima tudi NK Mura odlične nogometaše (iz zanesljivih virov vem, da eden dečkec igra kar za 3 selekcije) in žal ne pridejo v medije, ker igrajo pri NK MURA ali jih pa pač starši-klub pač ne "forsirajo" dovoj!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Eden
      16.12.2010 ob 11:53 Eden

      janez, direkt sem šel gledat to. Seveda da igra - pri ekipi NK Maribor 1 je pri cicibanih a+b.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. janez
      16.12.2010 ob 11:57 janez

      linki: http://www.mnzveza-mb.si/tekmovanja?sezona=2010&liga=31&kolo=2&podatek=zapisniki linki: http://www.mnzveza-mb.si/tekmovanja?sezona=2010&liga=31&kolo=11&podatek=zapisniki Če narobe gledam se opravičujem!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Eden
      16.12.2010 ob 12:06 Eden

      kelko ge gledan pa vidin mali špila. Neven ka ti gledaš. V ton 4. koli kak si dal link so dve tekmi špilali pa na enoj je bil v 1. postavi, malo gledaj še druge kroge nej samo enoga.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. PREKMUREC1
      16.12.2010 ob 13:12 PREKMUREC1

      kot prvo Aljaž ne igra v selekciji ko je MURA bila 2. Aljaž danes igra za u-10, ki je lansko leto enkrat igrale ,na turnirju z muro (eno leto starejšimi) in jih v pol finalu premagala. U-10 v letošnj sezoni kjer igra Aljaž imajo dve ekipi ,tako ,datu ni prvega sastava. Otroci igrajo v MNZ Maribor ,pod cicibani a+b MARIBOR 1.GOL RAZLIKA 262:6. Tako, da Aljaž proti Muri še ni igral. G.Janez je res da ste se malo znotili. Aljaž pa za informacijo, je res najboljši strelec. Muri pa veliko uspeha in da je čim prej v prvi ligi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. Milanista
      16.12.2010 ob 18:02 Milanista

      Klub je pravi, tak da samo pogumno pa uspešno naprej. Potencial očitno ma, če so ga ta povabili samo je pa dejstvo, ka se je težko prebiti. Mogoče njemi uspe.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. prlek1
      17.12.2010 ob 9:15 prlek1

      Dajte napište neka o Cipotovoj deci, ka nede telko foušije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. diablo
      19.12.2010 ob 20:59 diablo

      Dečko obeta sigurno dosti, samo na njegovom mesti se je sigurno nebi odpravo npr. v AC Milan pri tej letih oz. do 18 leta se ta ne splača iti, ker je 99% možnost ka tan nede špilal. Poglednite si malo kakši talenti so bli po velkih evropskih klubih že razmetani pa še niti eden od njih nej napravo lepe kariere. Npr.: Semler(v mlajših selekcijah je bil največji up slovenskoga fuzbala), Bloudek(pri AC Milani kak velki potencial, zdaj špila v hrvaškoj ligi), Štraus(pri Interi, zadnjivi 2 leti pri Celji špila), Krhin in Belec(oba pri Interi, Krhin je bil blizu ka bi špilal sam tudi hkrati daleč...) in tak dele. Vsi od teh so bli velki talenti, kere so opazili tuji klubi zdaj jih pa nikdi nega. Na drugi strani pa mamo Bačinoviče, Novakoviče in podobne keri so postopoma prišli do dobrih klubov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.