https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jernej Buzeti: Murska Sobota potrebuje novega župana

Murska Sobota, 02.10.2014 ob 11:00  

Asistent na fakulteti za upravo ter nekdanji predsednik Mreže idej, meni, da je sedanjemu murskoboškemu županu Antonu Štihcu potekel čas.

 

Mag. Jernej Buzeti iz Bakovcev, ki spremlja politično dogajanje in je aktiven na družbenem področju ter na področju človeških virov, meni, da je čas, da murskosoboška občina dobi novega župana. »Murska Sobota nujno potrebuje novega župana. Sedanji župan Anton Štihec vsem izzivom, ki jih prinaša spremenjeno okolje, ni kos,« je prepričan Buzeti. 

»Murska Sobota se ne razvija kot gospodarsko središče Pomurja« 

»Hvaliti se s tem, koliko je bilo narejenega, je smešno. V več kot 10 letih pa se verjetno lahko realizirala kak projekt. Toda slednje je vsekakor daleč premalo in zato na demagogijo, ki se izvaja, ne smemo pristati. Murska Sobota se kot gospodarsko središče Pomurja ne razvija, ne kaže razultatov, ki bi jih morala.«  

Mag. Jernej Buzeti, foto: Matej Leskovšek, siol.net

Kakšen naj bo nov župan? 

Buzeti meni, da Murska Sobota v tem trenutku potrebuje župana, ki je »prvič; sposoben normalno in kulturno ter pristno komunicirati z ljudmi, drugič; da je zmožen pripeljati oziroma prepričati investitorje, da odpirajo delovna mesta v Murski Soboti (s tem ne mislim na trgovska središča), tretjič; da se bo znal gibati in odpirati prava vrata pri pravih ljudeh, četrtič; da bo skrbel za javno dobro in to brez manipuliranja, petič; da bo imel občutek in izjemne izkušnje iz gospodarstva. Župan mora biti po mojem mnenju izjemen operativec in menedžer.« 

Buzeti za konec dodaja: »Če trenutnega župana Antona Štihca izmerim oziroma pretehtam na vsakem izmed naštetih kriterijev, bi lahko dodelil oceno v smislu – »ni primeren«.  

 

Mag. Jernej Buzeti je bil v zadnjem letu predsednik nevladne organizacije Mreža idej – mladi za demokracijo, svobodo in razvoj, katere namen je skrb za spodbujanje in promocijo podjetništva ter dialoga o ključnih razvojnih vprašanjih Slovenije in EU. Kot asistent je zaposlen na Katedri za organizacijo in informatiko na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija