https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ljutomerske debaterke pometle s konkurenco na turnirju v Celju

22.10.2014 ob 7:00  

»Vsa pripravništva bi morala biti plačana,« so trdile debaterke ljutomerske gimnazije in v finalu premagale ekipo Gimnazije Bežigrad.

 

Zmagovalke letošnjega prvega debatnega turnirja na Gimnaziji Celje Center, na katerem je sodelovalo 27 ekip iz cele Slovenije, so debaterke GFML Helena Beznec, Betka Perc in Ula Ritlop.

Suvereno so zagovarjale plačano pripravništvo in trdile, da si večina mladih, ki končajo študij in torej nimajo več statusa študenta ter ugodnosti v zvezi z njim, neplačanega pripravništva niti ne more privoščiti, saj potem nimajo od česa živeti. So diplomirali, izobraženi so za delo, rabijo pa izkušnje, torej pripravništvo, če želijo dobiti ustrezno službo. Če jih starši ne morejo vzdrževati, si neplačanega, vendar njim ustreznega pripravništva ne morejo  privoščiti, zato morajo sprejemati službe, ki jim pomagajo preživeti, ne ustrezajo pa njihovi izobrazbi, zaradi neprimernih izkušenj pa se jim njihovi izobrazbi primerna služba vedno bolj izmika.

Poleg tega, da so bile GFML-jevke zmagovalke turnirja, so se vse tri uvrstile tudi med 10 najboljših govorcev na turnirju.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2014 ob 9:02 matic gost

      BRAVO DIKLINE ! IZREDNO LEPO IN UREJENO IZGLEDATE NAVZVEN , KAJ ŠELE NAVZNOTER !? ČESTITKE , ZA DOKAZANO IN SUVERENO ŠE NAPREJ!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.