https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Kuzma: Le s kulturnim dialogom bomo kos zahtevam občine

Kuzma, 24.10.2014 ob 9:00  

Včeraj je potekala prva redna konstitutivna seja Občinske sveta Občine Kuzma, kjer so imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Na prvi seji so najprej novim svetnikom posredovali poročila občinske in posebne volilne komisije o izidu volitev župana in članov občinskega sveta ter člana občinskega sveta kot predstavnika romske skupnosti.

Iz poročila je bilo razvidno, da je od 1396 volilnih upravičencev, glasovalo skupaj 570 volivcev oziroma 40,83 % od vseh volivcev. Ti so izvolili, da bodo v naslednjem mandatu v Občinskem svetu Občine Kuzma sedeli Elizabeta Čerpnjak Markoč (68 glasov), Slavko Krpič (158 glasov), Drago Lovenjak (80 glasov), Drago Šafer (115 glasov), Jožef Benko (98 glasov), Patricij Žohar (70 glasov) in Zdenka Andrejek (57 glasov). Prav tako so občani Kuzme, ki so prišli na volišča s 535 glasovi ponovno izvolili Jožefa Škaliča za župana, ki je na volitvah nastopil brez protikandidata.

PONOVNE VOLITVE

Na seji so prav tako napovedali ponovne volitve v prvi volilni enoti, ki bodo potekale 30. novembra. To volilno enoto morata namreč v občinskem svetu predstavljati dva svetnika, ker pa je v tej volilni enoti kandidirala le ena kandidatka, morajo dodatno izvoliti še enega člana. 

V poročilu posebne volilne komisije pa so svetniki izvedeli, da je za izvolitev predstavnika romske skupnosti upravičenih 55 volivcev in da je to pravico izkoristilo le 13 oziroma 23,64 % volivcev. Ti so le potrdili edinega kandidata Evgena Cenerja za predstavnika romske skupnosti v Občinskem svetu Občine Kuzma.

Nato so svetniki imenovali Patricija Žoharja, Evgena Cenerja in Zdenko Andrejek v mandatno komisijo za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov župana in članov občinskega sveta. Ti so po potrditvi mandatov tudi uradno potrdili sestavo Občinskega sveta Kuzma, predstavnika romske skupnosti in novega župana.

Stari novi župan Jožef Škalič je že pred tem slovesno prisegel in obljubil, da bo delal pravično in pozval tudi svetnike naj delajo konstruktivno ter se izogibajo interpretacijam občinskega dela zunaj sejne sobe, ki lahko škodujejo ogledu občine in njihovim organom. Prav tako je pozval, da naj z novim mandatom pokažejo večjo zrelost, odgovornost in strpnost drug do drugega ter jim položil na srce, da bodo le s kulturnim dialogom kos zahtevam Občine Kuzma.

V zadnji točki so svetniki podali predlog za kandidate za komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Ker je bil podan le en predlog, so novoizvoljeni svetniki z dvigom rok to funkcijo soglasno podelili Dragu Šaferju, Patriciju Žoharju in Slavku Krpiču.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2014 ob 8:36 ANDREJ gost

      MENE PA ZANIMA KOLIKO DOBIJO SVETNIKI NA SEJO??SEVEDA EVROV??

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2014 ob 15:26 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.