https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Kino ŠKM Beltinci

Kdaj: Sreda, 29.10.2014 ob 20:00

Kje: Beltinci, Ambasada Štefana Kovača Marka, Beltinci

Ciklus filmov po literarnih delih* *Ciklus predstavlja sklop filmov, izbranih iz pretežno evropske kinematografije, ki se je vsebinsko navdihovala pri literarnih delih od klasikov svetovne književnosti (Balzac, Dickens, Dostojevski, Kafka, Camus, Orwell, itd) do manj znanih sodobnih literarnih avtorjev. Prevladujoči filmski žanr izbranih filmov je drama, vendar bomo naleteli tudi na elemente drugih, manj uveljavljenih filmskih zvrsti. Posamezne "ekranizacije" literature se medsebojno razlikujejo tako glede tehnične produkcije kot tudi samega režijskega stila. Medtem ko se scenarij pri nekaterih filmih striktno drži vsebine pripovedi določenega knjižnega dela, pa se pri drugih prepušča svobodnejši interpretaciji in prostemu pretoku iz besednega v slikovni jezik ter zgodbo predstavi na docela svojstveno upodobljen način. Ciklus tako ponuja bogat spekter vizualizacije literature, ki zadovolji ljubitelje tako klasično-literarne kot avantgardno-filmske umetnosti. Sreda, 29. oktober 2014 / ob 20:00 / Ambasada ŠKM Beltinci Fövenyóra (Peščanik) - Srbija / Madžarska, 2007, 110 min

Režija: Szabolcs Tolnai
Jezik: madžarski/srbski
Podnapisi: srbski


Četrtek, 30. oktober 2014 / ob 20:00 / Ambasada ŠKM Beltinci

Werckmeister harmóniák (Werckmeistrove harmonije) - Madžarska, 2000, 145 min

Režija: Bela Tarr
Jezik: madžarski
Podnapisi: slovenski

Vabljene, vabljeni 
vstop prost
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.