https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Srečali so se prleški lovci in pomurski policisti

Radenci, 02.11.2014 ob 8:00  

Prejšnji teden je potekalo v prostorih lovske družine Radenci že tradicionalni delovno srečanje med Policijsko upravo Murska Sobota in Zvezo lovskih družin Prlekije (ZLD).

Poleg predstavnikov PU Murska Sobota in članov upravnih odborov lovskih družin Prlekije so se srečanja udeležili tudi lovci lovskih družin in lovski čuvaji. K sodelovanju pa je bilo povabljeno tudi občinsko redarstvo Ljutomera in Gornje Radgone. Na srečanju je vse prisotne najprej pozdravil predsednik Zveze lovskih družin Prlekije Anton Holc, ki je izrazil zadovoljstvo glede dobrega sodelovanja med policisti in lovci.

Direktor PU Murska Sobota Damir Ivančić je v svojem govoru podal kratko varnostno oceno za območje, ki ga pokriva policijska uprava. Predstavil je tudi nekatere dogodke, ukrepe in predloge, ki so povezani z lovstvom in varovanjem okolja. Opozoril je na pomembnost pooblastil, ki jih imajo lovci, predvsem lovski čuvaji, in na spoštovanje človekovih pravic v teh postopkih. Poudaril je, da je izmenjava informacij med lovci in policisti zelo pomembna, kar se kaže v takih delovnih razgovorih, ki so nujno potrebni tudi z vidika policijskega dela v skupnosti.

Pri tem pa je vsekakor pomembna vloga vodje policijskega okoliša, ki povezuje sodelovanje z lovskimi družinami ter drugimi subjekti. Tako prihaja do uspešnega medsebojnega sodelovanja, izmenjave informacij in obveščanja o varnostnih pojavih. V znak dobrega sodelovanja je direktor Damir Ivančić, mag. predsedniku ZLD Prlekije podaril knjigo Zgodovina pomurske policije in orožništva.

Policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije Boris Rakuša je predstavil statistične podatke o policijskem delu in številu povoženj divjadi v prvih devetih mesecih letošnjega leta, določbe Zakona o orožju in Zakona o divjadi in lovstvu, dileme pri posojanju orožja s poudarkom na lovskem pripravniku, odmevnejše obravnavane dogodke, ki so povezani z lovom in lovci, ter spremembe pri vožnji v naravnem okolju, kjer je vožnja urejena z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o ohranjanju narave.


Medsebojno sodelovanje na lokalni ravni sta predstavila pomočnik komandirja Policijske postaje Gornja Radgona, Danilo Lukovnjak, in Alen Žunič iz Policijske postaje Ljutomer. Sledila so številna vprašanja lovcev, predvsem o vožnji z motornimi vozili v naravnem okolju, o psih v loviščih ter težavah, s katerimi se srečujejo lovsko-čuvajske službe. Zaradi dobrega medsebojnega sodelovanja in obveščanja o kaznivih dejanjih in prekrških s področja lovstva in varovanja naravnega okolja in živali se bo tradicionalno srečanje med lovci in policisti nadaljevalo tudi v prihodnje.

FOTO: Dani Mauko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2014 ob 9:00 vanek gost

      Me pa resan zanimle če so ti lovci tudi povprašali policiste če lehko oni hodijo po lovišči kak kaki šerifi če niki bou nesmi se tan pelati pa oditi in kelko postrelajo prau lovci na črno tou bi rat znal.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2014 ob 11:58 prlek gost

      A tak so tej pametni lovci nišče se nesmi voziti po njuvom lovišči ja štero je pa njuvo lovišče naše šume in naše njive pa te tej pametnakoviči se tudi naj ne vozijo po našij cestaj in naj divjad usmerijo v svoje lovišče in naj njuvo jejo nej po našij njivaj delajo škodo in logaj škodo njuvo naj jejo pa te lejko pokajo svoje somarje edni.Ovak pa šteri je lovec je bui prej krivo lovec tou ziher in oni naj več pokolejo za sebej na čarno taka rajši tuj bojte pa se ne slinite lovci tak ste naj večje pijandure in bedaki.Ja pa še tou strelajo nej betežne kak pravijo nego zdrave in z naj večjimi trofejami.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2014 ob 15:28 gost

      Cela delegacija je prišla iz policijske uprave delit nasvete. V glavnem da so se najedli in napili. Lovci pa potem na lov, da so pokrili minus. Za zahvalo pa dobili knjigo o policiji. Bolano

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.11.2014 ob 19:43 medo gost

      Đagri znajo ka se divjad pase in hrani na naši zemlji od katere plačujevo velke davke .Na mojih njivah in šumah me 100 % ne de komandejro đager pa ka bo bo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.11.2014 ob 22:38 raubšic gost

      Tak kak si pravo medo. Đagri bi se pametni delali pa se meli za nekšne varuhe narave. Pa ka so te oni? En pič.in dim. Je šteri đager pijto kda kmeta, če lejko stouoi na njegovo njivo? Uni bi v lűckoj šumu red delali. Malo morgen. Uradni đagri so najvekši raubšici. Pa po naravi se vozijo s terenci. Pa z orožjon pa v avtih mrtvo piđani. San vido đagra piđanoga ka je nej znao kak mu je ime. Pa pükšo je meo s sebof pa v avto so đali ka se je domou pelo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.