https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Lendava: Najpomembnejši cilj je dvigniti gospodarstvo

Lendava, 03.11.2014 ob 7:00  

V Lendavi je potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Lendava, kjer so med drugim potrdili mandate izvoljenim občinskim svetnikom ter staremu – novemu županu mag. Antonu Balažeku, vsi pa so tudi podpisali Kodeks ravnanja izvoljenih predstavnikov na lokalni ravni. Od skupno 19 svetnikov, je med njimi 11 takih, ki so to funkcijo opravljali že v prejšnjem mandatu.


Potem, ko sta se v drugem krogu županskih volitev pomerila Kornelija Baša in Anton Balažek, je več glasov prejel slednji in tako ponovno zasedel županski stolček za nadaljnja štiri leta.

Seje se je udeležila tudi predsednica okrajne volilne komisije in predstavila rezultate minulih volitev. Tako so svetniška mesta v tem mandatu zasedli: Drago Nađ – DeSUS, Terezija Cuk – DeSUS, Dr. Mihael Kasaš – Lista dr. Mihael Kasaš, Peter Novak – NSi, Robert Berki – Delovna mesta mladim, Janez Somi – SDS, Gyöngyi Horvat – SDS, Marija Unger – Anton Balažek – županova lista, Stanislav Gjerkeš - Anton Balažek – županova lista, Olga Požgai Horvat - Anton Balažek – županova lista, Ivan Koncut – zaKoncuta.si, Igor Kulčar – Lendava – tudi moja občina, Daniel Gömböš – Mladost in izkušnje – županova lista, Jožef Gerenčer – SMC, Gabriela Sobočan – SMC. Predstavnika madžarske narodnosti Robert Požonec in Ferenc Horváth ter Predstavnica romske skupnosti Nataša Horvat. Ker so na seji potrdili mandat županu Balažeku, bo eno mesto svetnika pripadlo tistemu, ki je dobil največ glasov.

Župan Balažek je najbolj izpostavil, da bo potrebno sprejeti proračun, ki je osnovni in najpomembnejši dokument, na katerem temelji delovanje občine. Med najpomembnejše cilje, ki so pred njimi pa je uvrstil gospodarsko izboljšanje z upoštevanjem lokalne ekonomije, vlaganje v komunalno infrastrukturo ter varovanje občanov in premoženja.

Na seji pa so tudi že imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Tako so svetniki potrdili županov predlog s katerim so člani komisije postali Marija Unger, Drago Nađ, Jožef Gerenčer, Daniel Gömböš, Janez Somi in Peter Novak. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2014 ob 14:05 ŠIMEREK gost

      Res je izbrana prava ekipa.V ekipi je pa eden pravi veslač ,ki je veslal z svojim nedelom že v preteklosti ,a sedaj ,pa bo veslal v šešterčku z kormilarjem......GROZA!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2014 ob 18:37 kodila gost

      Kakšni, takšni, le delajo naj in naj ne govorijo tjavdan. Župana pa prosim, da pove, kaj za vraga je ta gospodarski preobrat, ki se je pripravljal 12 let. Verjetno še sam sebi verjame.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.