https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomursko turistično zvezo bo tudi v prihodnje vodila Barbara Kolenc

08.11.2014 ob 12:10  

V grajski dvorani soboškega gradu v Murski Soboti je potekala 9. volilna skupščina Pomurske turistične zveze, na kateri so člani zveze volili organe Pomurske turistične zveze za mandatno obdobje 2014–2018.


Barbara Kolenc, nekdanja in tudi sedanja predsednica Pomurske turistične zveze, se je po dveh letih vodenja zveze, po dostopu predsednika Damijana Jaklina, ponovno odločila za kandidaturo. Bila je edina kandidatka za predsednico. Kandidate za organe zveze lahko predlagajo samo člani zveze na podlagi razpisa, ki ga je Pomurska turistična zveza objavila v mesecu septembru. Zveza je pozvala vse člane, da predlagajo kandidate za predsednika, upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko razsodišče, predloge je nato preučila Komisija za kadre in priznanja in podala predlog organov Upravnemu odboru zveze, ki  je nato organe potrdil in jih dal v nadaljnjo potrditev skupščini zveze oz. njenim članom. Zveza je prejela 24 predlogov za organe zveze, od tega enega za funkcijo predsednika. Člani upravnega odbora so postali: Sonja Bily, Branko Farič, Stanislav Gjerkeš, Fran Gönc, Uroš Kamenšek, Igor Magdič, Matejka Pajalić, Aleš Poredoš, Jožef Rituper in Aleš Vaupotič. Člani nadzornega odbora so: Marjan Marič, Ogla Belec in Klaudija Šadl Jug.

Skupščine se je udeležil tudi predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja, ki je nagovoril navzoče in izpostavil pomembnost dela turističnih društev in prostovoljstva, ki je zelo pomembno pri razvoju turizma. Opaža tudi, da je delo turističnih društev in zveze dobro in kvalitetno. Prvi uradni govor je imel tudi Aleksander Jevšek, novoizvoljeni župan Mestne občine Murska Sobota, ki je povedal, da mu je v posebno veselje, da je to njegov prvi uradni govor ter poudaril, da je turizem zagotovo priložnost, ki je ne smemo izpustiti iz rok, saj gre za področje, kjer se lahko ustvarjajo nova delovna mesta.

Barbara Kolenc je članom zveze predstavila dosedanje delo in finančno poročilo v obdobju 2012-2014

Med večje aktivnosti zveze spadajo dela, ki so bila tudi v preteklosti del njenega delovanja, to so sejemske predstavitve v Sloveniji, nudenje podpore članom in njihovo povezovanje, skrbeli so za promocijo, zveza je tudi spet bolj konkretno izvajala svoje naloge kot regijski koordinator pri tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna. Vzpostavila se je prva spletna stran, ki združuje turistično ponudbo Pomurja in bo v kratkem osvežena. Poudarek se je dajal na turističnih prireditvah v Pomurju, tako tedensko izhajajo e-obvestila o dogodkih v Pomurju, drugo leto zapored so se ponovno natisnili letaki z letnimi pomurskimi dogodki. Obudila se je pomembna prireditev, in sicer podelitev priznanj zaslužnim na področju turizma v Pomurju. Poskrbeli so za več usklajenih predstavitev Pomurja kot turistične destinacije v raznih medijih. Napotili kar nekaj posameznikov, izletniških skupin k pomurskim turističnim ponudnikom. Ponovno so organizirali izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Lotili so se tudi poglobljene analize turizma, k temu je vse evropske destinacije pozvala Evropska komisija. Pomurje je med 26 EU destinacijami, med 103 prijavljenimi, ki je podala končno poročilo v sklopu poziva. Zveza je aktivno sodelovala pri pisanju RRP za Pomurje 2014 – 2020 in aktivno sodeluje pri projektu RDO, ki ga izvaja RRA Mura. Posegli so tudi v organizacijsko obliko zveze in na skupščini sprejeli nov statut, ki je sedaj v skladu z zakoni in omogoča zvezi, da se v prihodnje obnaša bolj tržno. Ob prevzemu vodenja je bila zveza v precejšnjih finančnih težavah, finančnih prilivov praktično ni bilo, zadolženost je bila precejšnja. Po pol leta vodenja se je stanje stabiliziralo, v roku enega leta pa zveza več ni imela likvidnostnih težav in je kljub slabim začetkom leta 2012, ob koncu leta 2013 že poslovala z dobičkom. Ta se bo z letom 2014 skoraj podvojil, kar pomeni, da lahko, v kolikor bo podpora okolja tudi v prihodnje primerljiva z letošnjo in bodo tržne aktivnosti, kot je načrtovano, tudi dobro izpeljane, računamo na profesionalizacijo funkcije predsednice zveze.

Načrti za naprej?

Zveza se sedaj lahko ponovno začne ukvarjati z vsebino. V mandatnem obdobju 2014 – 2018 bo poudarek na razvoju društvene dejavnosti, večji in obširnejši podpori turističnim in drugim društvom, ki so člani PTZ ter drugim zainteresiranim deležnikom turizma v Pomurju, v obliki izobraževanj ipd. Tudi v prihajajoči letih se bodo izvajale že obstoječe aktivnosti. Poudarek bo na manjših, nepovezanih turističnih ponudnikih in na vključevanju obstoječe turistične ponudbe v ponudbo večjih turističnih ponudnikov. Aktivnosti so tudi bolj tržno zastavljene, četudi gre za nevladno organizacijo, je nujno, da se prilagodi trenutnim razmeram in pristopi k delovanju na tržen način. Projektne aktivnosti in prijave na razpise pa vidijo predvsem v sodelovanju z občinami, razvojnimi in drugimi organizacijami ter društvi.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.