https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dijaki SŠGT Radenci z odličnimi dosežki na 61. GTZ Slovenije

10.11.2014  

V Kongresnem centru Bernardin v Portorožu je potekal 61. Gostinsko-turistični zbor (GTZ) Slovenije. Gre za dogodek, ki je v svoji dolgoletni tradiciji odločilno vplivala na razvoj kulinarike in gostinsko-turistične ponudbe v Sloveniji.


Na zboru, kjer se je tudi letos zbral cvet slovenskega gostinstva, turizma, kulinarike, wellnesa ... so potekala številna tekmovanja, v katerih so gostinsko-turistični delavci merili svoje znanje. Seveda so se v tekmovanjih pomerili tudi bodoči turistično-gostinski delavci, torej dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol iz cele Slovenije. Za dijake Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci se je 61. GTZ Slovenije odlično zaključil, saj so tekmovalci SŠGT Radenci v skupnem seštevku točk priborili prvo mesto in zlato medaljo med vsemi srednjimi šolami za gostinstvo in turizem v Sloveniji, s tem pa tudi prejeli prehodni pokal že tretjič zapored. SŠGT Radenci je s to zmago oz. z zmagami v treh zaporednih v letih 2012, 2013 in 2014, prejela prehodni pokal v trajno last.

Bodoči gostinsko turistični delavci iz SŠGT Radenci so tekmovali v kuharstvu, turizmu in strežbi. V kuharstvu so nastopili dijaki: Maruša Majerič, Tjaša Horvat in Renato Rac, ki so pod vodstvom mentorja Dušana Zelka prejeli bronasto priznanje. Tekmovali so v konkurenci magic box, kar pomeni, da so pripravljali jedi iz petih naključno izbranih živil. Izžrebali so živila: postrv, osličev file, bučko, jajce in riž. Iz omenjenih živil so pripravili glavno jed s prilogo za dve osebi: gratiniran ribji file ob zelenjavni mavrici, dušen riž ob popečenem fileju postrvi s česnovo omako.

V turizmu so nastopili dijaki: Leon Seršen, Katja Šebjan in Nicol Dokl, ki so pod vodstvom mentorice Elvire Štumpf, osvojili srebrno priznanje za sodelovanje ter glede na število doseženih točk zlato medaljo. Teme tekmovanja so bile: kam in kod po slovenski Istri, izračun cene počitniškega aranžmaja, naravni parki Slovenije, turistična prepoznavnost evropskih prestolnic.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.