https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V RIS-u mednarodni znanstveni posvet na temo prehrane, gibanja in zdravja

14.11.2014 ob 12:00  

Včeraj, 13.11, je v Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan potekala tiskovna konferenca, na kateri so predstavili dvodnevni znanstveni posvet, pod naslovom »Prehrana, gibanje in zdravje«. Posvet je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu finančno podprt s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenija.


V okviru mednarodne konference Prehrana, gibanje in zdravje, z osrednjim naslovom Lokalno pridelana hrana in zdravje na delovnem mestu, se bodo že petič s svojimi prispevki in izdelki predstavili zavodi, ustanove in institucije iz vse Slovenije ter domači in tuji strokovnjaki.

Posvet s poudarkom zdravega načina življenja na delovnem mestu je namenjen različnim strokovnjakom s področja medicine dela, prehrane, gibanja, pedagoškim delavcem, širši javnosti in nenazadnje delodajalcem.

Kot je na tiskovni konferenci povedal direktor RIS-a, mag. Robert Celec, bo na posvetu aktivno sodelovalo kar 22 udeležencev, od tega 12 strokovnjakov, predavateljev iz Slovenije in tujine. Omenil je še, da je prvi dan namenjen znanstvenemu strokovnemu nivoju domačih in tujih predavateljev, drugi dan pa predstavitvi dobrih praks, referatov, projektnih nalog, strokovnih prispevkov, ki bodo objavljeni tudi v e-zborniku.

Dane Katalinič, predsednik organizacijskega odbora ter hkrati predsednik združenja za ekološko kmetijstvo, je v svojem nagovoru poudaril pomen zdravega načina življenja za vsesplošno funkcioniranje človeka, tudi na delovnem mestu, saj zdrav način življenja vpliva tudi na večjo ustvarjalnost. »Zdravje, gibanje in hrana gredo eno z drugim in so neposredno povezani, soodvisni. Tega bi se moral zavedati vsak človek in na tem temelju tudi graditi svoj vsakdanjik,« je še poudaril, ter dodal, kako pomembno je, da to zavest začnemo privzgajati že otrokom v vrtcu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2014 ob 21:44 ss gost

      Kaj ta Katelenić že enkrat ne misli spizditi ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2014 ob 12:06 gost 5 gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2014 ob 19:25 gost9 gost

      katalinič zna ge so evri

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.