https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mladi Evropejci v Rakičanu iskali »zelene« rešitve

19.11.2014 ob 10:00  

Društvo kreativne mladine je v Rakičanu izvedlo projekt mladinske izmenjave Decide for green, v katerem je sodelovalo 24 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Litve.

 

Mladinska izmenjava, v sklopu programa Erasmus+, je potekala od 3. do 11. novembra v rakičanskem dvorcu. V projektu so mladi obravnavali problem, zakaj se mladi ne odločajo za realizacijo zelenih podjetij. Pri tem so preko neformalnega izobraževanja in delavnic reševali in debatirali o vzrokih neučinkovitega informiranja mladih o podjetniških vzpodbudah, zelenih rešitvah in njihovi pomembnosti ter premajhni vzpodbudi za razvoj podjetniške miselnosti. V sklopu projekta so obiskali občino Moravske Toplice, kjer jih je sprejel župan Alojz Glavač.

S svojim pridobljenim znanjem bodo pomagali ostalim mladim, kateri bodo želeli ustanovitvi naravi prijazna podjetja. V sklopu projekta so naredili tudi promocijski video, ki vabi mlade, da postanejo aktivni državljani in najdejo svojo priložnost tudi v t. i. zelenem podjetništvu. 

O projektu so mladi iz Slovenije, Litve, Hrvaške in Italije povedali sledeče:

Tadej, 25, Slovenija

 

To je moje prvo sodelovanje na takem projektu in bilo je odlično. Naučil sem se veliko novega, kot na primer sodelovanje v skupinah, izboljšal sem svoj angleški jezik, spoznaval nove jezike udeležencev. Vsekakor je bila odlična izkušnja in v bodoče se bom podobnih projektov z veseljem udeleževal.

Ovidijus, 21, Litva

 

Bilo mi je zelo všeč in prijetno. Slovenci ste zelo prijazni ljudje. Ta projekt se mi ni zdel monoton, temveč razgiban in zelo koristen. Dopadlo se mi je tudi, da so nas organizatorji v prostem čas popeljali po Prekmurju.

Paula, 30, Hrvaška

 

Projekt je bil koristen, saj sem si pridobila nove življenjske izkušnje, ki mi bodo koristile v nadaljnjem življenju. Menim, da taki projekti pripomorejo k kvalitetnejšemu življenju mladih. Spoznala sem tudi nove prijatelje, s katerimi bom skušala ohraniti stike. Zahvaljujem se organizatorjem za odlično organizacijo.

Carmine, 20, Italija

 

To je mojo prvo sodelovanje na mednarodnem projektu in hkrati prvi obisk Slovenije. Zame je to nepopisna in impresivna izkušnja. Navdušen sem nad tem, da tovrstni projekti ponujajo možnosti za učenje novih kultur, jezikov in ustvarjanja novih ljudi.

Jožek Špilak, koordinator projekta in predsednik društva, vabi vse mlade stare do 30 let, da postanejo člani društva in se začnejo vključevati v podobne projekte pod okriljem Društva kreativne mladine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.