https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/go/555/1834/OTVORITEV_SOBE_POBEGA_V_DVORCU_RAKICAN
http://www.zniders.com/

POLITIKA

Črenšovci: Oblikovali odbore, komisije in razpravljali o razvojnem programu občine

Črenšovci, 21.11.2014 ob 13:00  

Na 2. seji občinskega sveta Občine Črenšovci so imenovali člane odborov, komisij, sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in vaških odborov ter imenovali člane nadzornega odbora.


Po širši razpravi o primerni razporeditvi kandidatov v odbor in komisije, je občinski svet Občine Črenšovci potrdil kandidate v odbore, komisije in druga delovna telesa. V Odbor za proračun, finance in gospodarske dejavnosti so bili imenovani: Miha Horvat (predsednik), Ivan Rajtar, Stanko Bohnec, Dušan Utroša, Anton Horvat, Roman Kolenko in Ivan Tibaut. Odbor za družbene dejavnosti bodo v tem mandatu sestavljali mag. Marija Horvat (predsednica), Ivan Rajtar, Darja Hodnik, Meri Horvat, mag. Terezija Zamuda, Dragica Gruškovnjak in Andreja Sever. V Odbor za infrastrukturo in komunalo so bili imenovani Vladimir Žalik (predsednik), Anton Radman, Miha Horvat, Dominik Horvat, Boris Kreslin, Jure Tikvič in Anton Kustec.

Komisija za šport bo v tem mandatu delovala v sestavi: Marija Sarjaš, Anton Radman, Roman Kolenko, Niko Horvat in Dragica Cigan. V Komisijo za kmetijstvo so bili potrjeni Matej Kolenko, Dominik Horvat, Anton Horvat, Branko Sobočan in Tomaž Ciglar. V Komisiji za spremljanje položaja romske skupnosti v občini Črenšovci so Meri Horvat, mag. Marija Horvat, Marija Sarjaš, Darinka Horvat Sarjaš in Štefan Kovač.

V Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so bili imenovani Anton Radman, Vladimir Žalik, Jožef Bačič, Gregor Tkalec in Melita Tompa Lebar. Članice Nadzornega odbora Občine Črenšovci so v tem mandatu Vera Markoja, Aleksandra Ribarič in Dragica Jakšič.

Oblikovani so bili vaški odbori

Na seji so bili oblikovani tudi vaški odbori. Člani Vaškega odbora Črenšovci so: Matej Kolenko, Meri Horvat, Robert Smodiš, Janez Zadravec, Boštjan Jerič, Tibor Frančič in Andreja Sever. Vaški odbor Dolnja Bistrica bo deloval v zasedbi Andreja Markoja, Jožica Šuster, Dejan Balažic, Milena Donko, Karel Žalig in Dušan Dervarič. Vaški odbor Gornja Bistrica sestavljajo Stanko Bohnec, Darja Hodnik, Roman Kolenko, Boris Kreslin, Štefan Krampač, Alenka Korošec in Branko Vučko.

V Vaški odbor Srednja Bistrica so bili imenovani mag. Marija Horvat, Anton Radman, Gregor Tkalec, Melita Tompa Lebar in Simona Žugelj. Člani Vaškega odbora Trnje so Marija Sarjaš, Ivan Rajtar, Dominik Horvat, Ignac  Jantelj, Jožef Sarjaš, Martin Sarjaš in Štefan Kovač. Vaški odbor Žižki pa bo deloval v sestavi Miha Horvat, Anton Horvat, Dušan Utroša, Vladimir Žalik, Mojca Makovec Haložan in Petra Gabor.

O dopolnitvah razvojnega programa občine

Na seji so spregovorili tudi o projektnih predlogih za dopolnitev razvojnega programa Občine Črenšovci 2012-2017. Ob strinjanju, da bodo o dopolnitvah razvojnega programa odločali potem ko svoje predloge podajo novoustanovljeni vaški odbori, so občinski svetniki izrazili že nekaj predlogov.

Mag. Marija Horvat je izrazila potrebo po preplastitvi rokometnega igrišča z umetno maso in popravilo tekaške proge ob igrišču. Meri Horvat je povedala, da bo potrebno ukrepati tudi v romskem naselju v Trnju, kjer bi mogli urediti razsvetljavo, ležeče policaje na bližnji cesti in druge izvesti posege. Zvonko Horvat je izpostavil nujnost ureditve odvodnjavanja, Dominik Horvat je prenesel prošnjo dijakov iz Žižkov in Trnja, ki si želijo ureditve avtobusnih postajališč, ter izrazil potrebo po razširitvi bankin. Matej Kolenko je opomnil na pomanjkljivost obveščanja občanov preko spleta, pri čemer je Miha Horvat ponudil, da sam brezplačno pripravi portal oz. spletni servis za občane, župan Anton Törnar pa je njegovo ponudbo sprejel.

Potrebo po prenovi občinskega spletnega portala je izpostavil tudi Vladimir Žalik, ki je povedal, da bo treba delovati tudi na ureditvi optičnega kabla in poiskati primernega trgovca, ki bi deloval v občini, saj se boji, da bodo v bližnji prihodnosti ostali brez trgovine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

  Fotogalerija

  Komentarji

  !Za komentiranje se morate prijaviti

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.