https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Okronali novo Vinsko kraljico DV Mala Nedelja Martino VIII

Mala Nedelja, 26.11.2014 ob 7:05  

V soboto, 23. novembra, so na velikem martinovanju v Biotermah v Mali Nedelji okronali novo Vinsko kraljico DV Mala Nedelja Martino VIII. To je postala Danijela Rožman.


Martinovanje je pripravilo Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, potekalo pa je v znamenju praznovanja petnajste obletnice uspešnega delovanja društva. Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril predsednik društva Anton Žinko.

Projekt Vinske kraljice društva je eden izmed prvih projektov, ki so se ga lotili že v prvem letu delovanja društva. Doslej so okronali že sedem vinskih kraljic, ki so v njihovem mandatu promovirale društvo, vina vinogradnikov (članov društva), predstavljale pa so tudi domače kraje.

Mandat dosedanji vinski kraljici Tanji Vrbnjak (Martina VII) se je v letošnjem letu iztekel, zato je bil osrednji dogodek letošnjega martinovanja prav kronanje nove Vinske kraljice DV Mala Nedelja Martine VIII, to mesto pa je zasedla Danijela Rožman.

Novo kraljico je okronal Anton Žinko, Martina VIII, Vinska kraljica DV Mala Nedelja, pa bo opravljala zahtevne in odgovorne naloge pri promociji vin domačega vinorodnega območja, kulturi pitja vina, predstavljala bo domače kraje, ljudi in kulinarične dobrote tega območja. Prva spremljevalka Martine VIII je postala Daša Horn, ki se prireditve ni udeležila, druga spremljevalka pa Simona Žižek.

Martino VIII so s svojim protokolom medse sprejele tudi nekdanje vinske kraljice Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Ljutomer in DV Mala Nedelja, ki imajo tudi svoj Klub vinskih kraljic Martina.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.