https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Življenje skozi oči Romov v lendavski Mansardi

Lendava, 02.12.2014 ob 9:00  

V lendavski mladinski organizaciji MKI Mansarda so minuli teden v okviru projekta Prečkajmo meje – združimo svet pripravili predavanje in razpravo z naslovom Življenje skozi oči Romov.

Na predavanju so svoje poglede na romsko problematiko predstavili Tina Friedriech, predsednica Romskega akademskega kluba. Na predavanju je predstavila delovanje društva in njihovih aktivnosti, katerih osnovni namen je aktivnejše vključevanje romskih otrok v izobraževalni sistem in posledično gradnjo sožitja med Romi in večinskim prebivalstvom.

Predaval je tudi Blaž Kovač iz nevladne organizacije  Amnesty International Slovenije, ki se največ ukvarja z izzivom pravic romske manjšine ter izbrisanih. Pomaga tudi usposabljati in pri svojem delu podpirati romske predstavnike, ki so pogosto prepuščeni lastni iznajdljivosti v domači politiki. Kovač je skupaj s sogovornikom Darkom Rudašem, romskim aktivistom in politikom predstavil izzive romske manjšine.



Projekt Prečkajmo meje – združimo svet, so v Mansardi pričeli izvajati oktobra, podprlo pa ga je tudi Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani. Namen projekta je mlade iz Lendave in okolice osveščati pri stereotipih ter opolnomočiti mlade iz naslednjih ranljivih skupin: madžarske manjšine, Romov in žensk.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija