https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vzajemna donirala sredstva za rehabilitacijo starejših v Gornji Radgoni

03.12.2014 ob 7:30  

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna se je ob 15-letnici delovanja odločila za vseslovensko donatorsko akcijo, v okviru katere skupaj s svojimi zavarovanci pomaga pomoči potrebnim organizacijam in zdravstvenim ustanovam. Tokrat so zbrali sredstva, ki bodo namenjena DOSOR Domu starejših občanov za rehabilitacijo starejših na daljavo.


Osnovni namen rehabilitacije v domu je preprečiti trajno invalidnost oseb ter doseči čim večjo stopnjo neodvisnosti in samostojnosti posameznika pri opravljanju osnovnih življenjskih aktivnosti. Storitev rehabilitacije pa želijo nadgraditi s storitvijo rehabilitacije na daljavo, pri čemer jim bo s finančnim vložkom pomagala Vzajemna. Donacijo v vrednosti 2.000 evrov sta DOSOR-ju predala predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln in direktor Vzajemnine poslovne enote Murska Sobota Roman Buzeti, ki je povedal, da je poslanstvo Vzajemne skrb za zdravo in kakovostno življenje svojih zavarovancev ter hkrati poudaril pomembnost vlaganja v zdravljenje starejših, ki težko dostopajo do pravočasne, celostne in individualizirane rehabilitacije.

Donacijo v vrednosti 2.000 evrov sta Domu starejših občanov predala predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln in direktor Vzajemnine poslovne enote Murska Sobota Roman Buzeti.

Vzajemnina vseslovenska donatorska akcija se bo nadaljevala vse do konca leta. V prednovoletnem času bo tako devet različnih organizacij po vsej Slovenji prejelo finančno podporo v skupni vrednosti 20 tisoč evrov.

 

Foto: Benjamin Skaleras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.