https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti opravljena prva maša Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja

Murska Sobota, 07.12.2014 ob 14:00  

V soboto točno opoldne smo lahko v Murski Soboti, na Trgu kulture, prisostvovali prvi maši Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja (ČZCBZ). Maša, romanje, posvetitev prve zvonarke v Prekmurju, klepet o verskih dogmah, sveta pijača in še kaj.  


»Deveti dan je Zvon ustvaril delavca brez pravic. In deseti dan je rekel: Pojdite pred hram koruptivnosti in izvirnega greha in zvonite. Bong.«

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonenja  je pri nas registrirana kot verska skupnost od marca 2013 in je najhitreje rastoča verska skupnost v Sloveniji. Trenutno šteje nekaj čez 10.000 pripadnikov, ki jih ne beležijo glede na regijo ali kraj, zato je težko povedati koliko jih je iz Pomurja. Verniki častijo sveti zvon, pisker in lonec. Maše po naročilu Svetega Zvona opravljajo pred hrami korupcije, na svetih sakralnih objektih (domovi posameznikov) in na drugih javnih krajih.

Maša, romanje in posvetitev prve pomurske zvonarke

Ob milih zvokih zvona, piskra in ponve so se v Murski Soboti na Trgu kulture zbrali številni pripadniki te verske skupnosti iz cele Slovenije. Najprej so opravili mašo, nato pa so se odpravili na romanje po mestu, sledila je posvetitev prve prekmurske zvonarke, kar je postala s sklepom koncilija nadsvečenikov ČZCBZ sestra Valentina Škafar. Pravijo, da so povabili tudi edinega pravega komisarja v Evropi, to je Komisarja Rexa, vendar se je opravičil zaradi snemalnih obveznosti. Na koncu so kramljali o svetih dogmah in se okrepčali s svetimi pijačami, pivom in pino colado ter drugimi svetimi rastlinami... Rok Gros, ustanovitelj verske skupnosti, je med drugim predstavil njihove praznike, naj naštejem le nekatere kot so prvi ponedeljek v novem letu – leni ponedeljek, 9. maj - Dan Gorečih Grmov In Govorečih Kamnov, 14. avgust - Praznik Večmiljardnega Evrskega Vnebovzetja V Koruptlandu in drugi.

»V imenu Zvona, Piskra in Ponve, bong, bong, bong!«

Pa še nekaj misli iz njihove Svete knjige

6. Člen
»Vsak, Ki Čuti Vpliv Svete Ponve, Moč Milostnega Piskra In Časti Zvok Blaženega Zvona, Je S Svojo Brezmadežno Dušo Razsvetljenega Kraljestva Čezvesoljne Modrosti Zagotovo Član Naše ZveličAne Skupnosti Le, Da Tega Morda Še Ne Ve.«

Nadsvečenik Igor 1 Čudodelnik, 8.Maj, 1 Leto Zombi Štetja, 7 Uro 11 Minut Pred Vstajenjem

 

9. Člen
»Sveti Pijači Vseh Zombijev Čezvesoljske Zombi Cerkve Blaženega Zvonjenja Sta Pivo In Pina Colada. Za Male Zombije Pa Voda, Ki PaŽal Ne Bo Čudežno Pivo Postala.«

Nadsvečenik Rok, 9. Maj, 1 Leto Zombi Štetja, 10 Uro 37 Minut Po Vstajenju

 

20. Člen 
»Dolžnost Vsakega Vernika Čezvesoljske Zombi Cerkve Blaženega Zvonjenja Je Zvonjenje Z Zvonovi Ter Ustvarjanje Blaženih Zvokov Z Ponvami In Svetimi Piskri.«

NadsveČenik Rok, 20. Junij, 1 Leto Zombi Štetja , 7 Uro 17 Minuta Po Vstajenju.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      07.12.2014 ob 14:32 porabje

      Do 2010 je na Vogrskon več takši mali "cerkef" bilau, ranč tak so ateisti, alkoholisti, brezdomci, vmorilci tö meli svojo cerkef. No, samo tau šken praviti, ka takše sküpnosti samo 1% škejo zadobiti od davkof države. Zatok so objavili nauvi zakon, ka bi omejili čin več "cerkef" stvoriti, ka tej samo pejneze škejo

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2014 ob 14:49 gost

      norci

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2014 ob 14:54 vinko megla gost

      porabje@ tij si še ti budalo da takše somare podpiraš jebenti če si nekši vernik boj vernik če si peder pa drži z tejmi nimakami na mogoče pa tudi v glavi nemaš nikaj.Kak pravijo sejra glava prazna je tvoja glava porabje@ ha. Cerkev je mesto za moliti nej tej bedaki vred z tebov tou da z laboškami ružijo po varaši kmetovje edni.

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. porabje
      07.12.2014 ob 15:04 porabje

      Vinko, što ti je pravo, ka ge podperan eto cerkef? Ge san nej vernik te cerkvi. Liki san šteu povedati, ka inda so na Vogrskon ne vejn kelko sto cerkef bilau stvorjeno, ka bi zadobili 1% od davka, ka jin je tou Gyurcsány dopüjsto. Ovak pa je tej cerkvi nej brigala človeča düjša, nejso meli pravoga navuka, samo šteli dosta pejnez. Vö so šlij na trge pa vilice, pa tan skur takše holadrije delali ino kaudivali po pejneze. Zatok je vö povedo te novejši zakon, ka tau je prevara, zatok so te "cerkvi" samo sküpnosti morajo biti, ki samo od privatni osob morajo podporo prositi, jin je nej dopüščeno zahtivati državne pomoči ali pa 1% držvani davkof. Samo zgodovinske cerkvi (katoličajnska, protestantska, ortodoksna, muslimanska, židoska) leko zahtivajo državne pejneze.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2014 ob 16:52 vinko megla gost

        porabje@ kak lejko tej nimaki nikaj zahtevlejo pa še cilou pejneze ka do se delali vekše nimake.Rejsan tou je nekša verska skupnost ka se najde negdi v šumi in odi po varaši razbijat po laboškaj in ka so te uni ka bi zahtejvali pejneze vo z države je nagnati somare oče naš pa nevej zmoliti jaj kak san čemeren znaš porabje@ zdaj iden pa vse kure vo stiran zavolo tebe tak.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2014 ob 15:48 Pfg gost

      jeeee znane face:) od dugoga časa nevejo ka naj delajo:) 30 letna deca:)

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2014 ob 16:36 gost

      NA SLIKAJ SO SAMI TAKŠNI KA NEJSO OŽENJENI . NEJSO SPOSOBNI USTVARITI DRUŽINO. NAMESTO KA BI SE PIJTALI KA JE Z NJIMI NAROBE KA ŠE PRI 40+- LETIH NE VEJO KA BI. vsaki vikend se zakajajo in opijajo in to je njihov življenski cilj TE PA KAK PONAVADI SO TAKŠNI MISLIJO KA SO NAJBOLE PAMETNI , filozofi in modrijaši

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.12.2014 ob 17:08 Lepilaš gost

      Ka zaj tau pa za sranja?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.12.2014 ob 17:11 Lepilaš gost

      Mij katolike mamo nebesa pa pekel, ka pa tej majo? tau rogatanje po teh labuškaj???

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Bajs01
      07.12.2014 ob 17:28 Bajs01

      Hm hm. Vi katoliki imate nebesa pa pekel . Jih kar imejte. Na slikah premnogih katoliških procesij videvamo tako neporočene ( pravzaprav ne smejo biti poročeni) , kot pedofile. Prav tako ropotajo po kovinskih posodah , ki jih imenujejo zvonovi. Pred 500 leti so na grmadah zakurili nešteto ljudi , predvsem žensk. Med svojimi obredi pijejo vino in govorijo , da je Jezusova kri in jedo piškot , za kar pravijo , da je jezusovo telo ( skriti kanibalizem ). Aha , še to. Za nekatere je zemlja še vedno središče vesolja in je ploščata. Da preidem na bistvo. Nisem zagovornik ne enih , ne drugih , le eni druge pustite pri miru. S tem , kao norčevanjem iz drugih se in eni in drugi norčujete iz samih sebe.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.12.2014 ob 17:40 vinko megla gost

      Porabje@ nej od drugoga debaterati od toga ka je resnica te nimake trebej na pravo pout spraviti pa boga navčiti moliti.Nej ka se zakajajo pa pijani po cesti odijo in rogačejo z skledami kak v srednjon veki tou trbej porabje@ nej čiki miki.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • porabje
        07.12.2014 ob 17:44 porabje

        ok, tau tüdi trbej, najmre Mali princ bi tüdi tak pravo, ka vse to ni resnejše pa važnejše kak tej pijani?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.12.2014 ob 18:55 vinko megla gost

      na vijš tak je porabje@ lidij te trbej norčaste na pravo pout spelati nej ovači pa kak si kaj kak se mate tan doj hej si že kupo petarde pa rakete nikaj neš strelau ali pa ideš kama čakat novo leto pa tak pametno ka boš delo ka neboš kak tej somarje pijani bobro ajde zbogon.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.12.2014 ob 19:51 ms gost

      Nej zaman ka se lidejn rejsan že mejša ali ka je tou ?Ka si še ne zmijslijo in ka jin tou ruženje po laboškaj pa pokrvačaj pomejni .

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.12.2014 ob 20:54 laboška gost

      Vskšo tele ma svoje vesele.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.12.2014 ob 22:08 olosh gost

      Ne razmite poante teh lidij...To je v bistvi ustanova, kera se javno dela norca iz lidij keri se iz nas delajo norca :) Torej vlade in sistema, če keri neje razmo :)

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.12.2014 ob 22:09 Lajci gost

      Pa radisic, nategator...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.12.2014 ob 0:05 gost

      itak loleki zabiti prekmurski kerin obzorje razgledanosti pa razumevanja ne sejga dale od nedelice, radia 105, kmetije pa španskih nadaljevank, nete nigdar razmili o kon se tu ide. te pa še ov izjavi ka katoliki majo nebesa pa pekel. kakšni loleki ha ha ha. tou še što resno vrvle v tej nebejsa pa pekel? rajši po laboški rušin kak se pa dan za norca meti starin prdcon v ženskih oblekaj keri moralizejrajo na osnovi izmišljenih stvari. BONG pa še 1000000x BONG..... nej pa amen pa ostale oslarije.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.12.2014 ob 6:34 Nemegleni gost

      Po besednjaku Megla Vinkoja, znanega mentalnega invalida in verjetno tudi družinskega nasilneža, sklepam , da hodi vsako nedeljo redno k maši. Sicer pa, kaj ni res kar govorijo bongovci?

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2014 ob 11:19 hotiza gost

        Nemegleni @@@ Tij si tüdi rejsan en velki bongove ka ti še v tikvači zvonij in cinka

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.12.2014 ob 7:09 Varašanec gost

      Ko umreš, ti ne veš da si mrtev in ti ni hudo. Hudo je drugim. Enako velja , če si blesav. Valentina, Valentina...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.12.2014 ob 7:11 Bandi gost

      Od duge žalosti san drejti se začno pa san si glaš palinke načno tak je bilo nikda.Zdaj od dugogo časa san lunec namlato pa pivo si načno-TAK JE PA ZDAJ.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.12.2014 ob 11:27 gost

      To je za menej vera lačnih želodcov zaradi praznih labošk in praznih piskrov. Vekše somarije san še nej zasledil.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.12.2014 ob 11:42 Nemegleni gost

      Hotiza! Po odzivu sodeč ti je nekdo stopil na rep. Po tvojih blagozvočnih besedah sodim, da si verjetno delilec hostij v cerkvi in aktiven v zakonski skupini.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2014 ob 12:05 hotiza gost

        Nemegleni ....... Tij lejko stopiš na drek či ti paše nej samo na rep .Lejko si pa ge gor met tejmi somarami pa te kakšen komentar ge pikno .Mogoče si pa pzabo ka si hodo v cerkev po hostije da si bil čundraš kak zdaj .Tebi bi raj drek v čobe dal kak hostijo če te že zanijmle

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      08.12.2014 ob 11:56 Valentina Ška. gost

      Po slikah se vijdi , da so (SAMI RAZGLEDANI )lidje v tej skupini , ki se kupini , da naj bi bila razglašalec neke nove apokaliptične dogme , ki ji je labuška pa lunec in še nekšen zvunec simbol spreobrnijtve nekam drugam , kakor nam narekuje zdrava , prava pamet ! Rejsan izgledajo kak ZOMBIJI , kak , če bi prišli iz cintura na dopust , ali kak spomenijki lakote ! TAKI in njim podobniso za odstrel !!!!!!!!! BAJSO tij si pa nej vrejden , ka sunce na tebi sija ! KRETEN !!!!!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      08.12.2014 ob 12:49 Gost1 gost

      Po takšij grdij ričaj bi Hotiza mogel k spovedi iti. Eli paje tou v njegovoj cerkvi normalen guč.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.12.2014 ob 20:22 Puntigamer gost

      Takšni ljudje se mi smilijo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      12.12.2014 ob 2:12 diksi gost

      delat se sprafte

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.12.2014 ob 9:01 gost gost

      Tabojše!!!!! Teko škode po sveti kak jih je krščanska cerkev napravila sigurno nedo naredli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.