https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju podelili priznanja za delovanje na področju turizma

10.12.2014 ob 14:00  

V Hiši penin Frangež pri Gornji Radgoni se je odvijalo 19. Srečanje pomurskih turističnih delavcev. Po lanski obuditvi srečanja, je tudi letos Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Štorklje gre letos v Prlekijo, prejel jo je Milan Belec, podelil jo je mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo.


Navzoče sta nagovorila Barbara Kolenc, predsednica Pomurske turistične zveze in mag. Marjan Hribar, mag. Marjan Hribar generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Barbara Kolenc je v govoru izpostavila, da smo nemalokrat preveč kritični do pomurskega turizma, a je seveda nujno, da se na ravni destinacije poskrbi za izvajanje aktivnosti s posamezniki, ki bodo to učinkovito in dobro tudi delali. Mag. Marjan Hribar, ki je na Pomurje zelo navezan, je povedal, da se tudi v prihodnje obetajo razpisi namenjeni turistični društvom in tudi aktivnostim regionalnih destinacijskih organizacij.

Na srečanju so podelili 10 priznanj, 3 plakete in kipec štorklje na podlagi prejetih predlog iz okolja. Priznanja so prejele naslednje organizacije: Goričko drüjštvo za lepše vütro, Javni zavod Krajinski park Goričko, Kulturno turistično društvo festival Ljutomer, Turistično društvo Büjraš Ižakovci, Turistično društvo Dišeči volčin, Turistično društvo Lipa, Turistično društvo Lipovci, Turistično društvo Sveti Jurij ob Ščavnici, Turistični krožek Osnovne šole Fokovci in Zavod za okolje in turizem Dobrovnik. Večina od njih obeležujejo okrogle obletnice in so v tem času uspešno delovale na turistične področju.

Plaketi in kipec štorklje je ustvaril prleški umetnik Robert Jurak, ki je simboliko naše krajine vnesel v svoje umetniško delo. Vsi letošnjo prejemniki plaket v veliki meri vplivajo na prepoznavnost regije in kar je zelo pomembno - tudi ustvarjajo delovna mesta, ki so povezana s področjem turizma in skrbijo za razvoj pomurske turistične ponudbe. To so: Hiša Penin Frangež, Janez Kodila in Lovenjakov dvor.

Letošnji prejemnik štorklje si je zastavil promocijo turizma na zelo edinstven, specifičen in malo drugačen način. Z inovativnim in ustvarjalnim pristopom je prejemnik štorklje postavil del Pomurja na turistični zemljevid in s tem promovira turistično ponudbo določenega okolja ter vpliva na boljšo prepoznavnost Pomurja. Milan Belec, predsednik Etnološkega društva Künštni Prleki in Republike Prlekije, je z družino in prijatelji začel z oživljanjem lokalnih tradicij na območju Železnih dveri in Jeruzalemskih goric že v osemdesetih. Med drugim je s serijo oddaj „Kunštni Prleki“ in Dežela med Muro in Dravo je na svojevrsten način povezal ponudbo tega dela reka Mure, od Apač do Razkrižja. Oživljanje tradicije se je lotil na zanimivi način, vanj vključil prleški dialekt in humor. S takim pristopom vzbuja zanimanje širšega kroga posameznikov izven regije, ki se na njegove ideje odzivajo pozitivno.

Podelitev je vodila Lea Žiško. Simon Škrilec, polfinalist oddaje Slovenija ima talent, pa je navzočim predstavil nekaj svojih bobnarskih interpretacij slovenskih pesmi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.