https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Najboljše piškote v Sloveniji spekla Marta Vidovič iz Rakičana

11.12.2014 ob 8:00  

Revija Lisa vsako leto organizira tekmovanje za NAJ piškot leta. Absolutna zmagovalka letošnjega tekmovanja je Marta Vidovič iz Rakičana.


Tudi letos so izbirali najslajši, najlepši, najizvirnejši in sploh NAJ piškot. Ljubiteljski slaščičarji in slaščičarke so uporabili svojo domišljijo, drzno izbiro sestavin, domiselno kombinacijo okusov, lep videz in nasploh izvirne recepte.Vse prispele recepte so pregledali strokovnjaki iz slaščičarne Rustika in jih spekli natanko po prispelih receptih. Izbrali so 10 finalistov, ki so jih povabili na finalni izbor v Ljubljano. Finalisti so s sabo prinesli 150 piškotov, ki so jih ocenjevali obiskovalci in strokovna komisija v sestavi: Slaščičarji KAVAL GROUP - Luka Kraševec, Robert Kristan, Boštjan Mirtič, iz Sladko Slastno Slano - Gabi Prelesnik in slaščičarski mojster Franci Šemrl.

Odločili so, da je Marta Vidovič iz Rakičana brez dvoma pometla z letošnjo konkurenco. Piškoti gospe Marte, z romantičnim imenom Marcipanovi zvitki, so vzeli lovoriko tako v kategoriji Najbolj izviren recept 2014, kot tudi v izboru absolutnega zmagovalca za Naj piškot 2014.

 

Foto: desno absolutna zmagovalka in najbolj izviren recept Marcipanovi zvitki - Marta Vidovič; na sredini naj piškot po izboru obiskovalcev Čokoladni piškoti s kavo in kardamomom - Tina Karče; naj piškot z marmelado Ajdovi cvetovi - Tanja Šerjak

Recepte vse 10-ih finalistov si lahko preberete v decembrski številki revije LISA ČAROVNIJA OKUSA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.