https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Uspeh banovskih term temelji na domačnosti, zgodbah in vključevanju lokalnega prebivalstva

18.12.2014 ob 13:00  

Terme Banovci so letos v akciji Moja dežela - lepa in gospoljubna, ki jo organizira Turistična zveza Slovenije, zasedli v kategoriji zdraviliških krajev 3. mesto.


V obrazložitvi je komisija pohvalila izvirne koše za ločevaje odpadkov, urejen glavni vhod v terme v stilu s pokrajino in v stiku z naravo, urejeno celostno podobo recepcije, izvirna imena ulic v kampu, pester animacijski program in vključevanje lokalnega prebivalstva v celotno turistično ponudbo. Kot pomanjkljivost pa so navedli nepokrita avtobusna postajališča in premalo parkirišč v senci. Zatem pa so na Gostinsko- turističnem zboru v Portorožu prejeli še zlato medaljo v kategoriji razstava omizij in srebrno medaljo v kategoriji priprava jedi v kotličku. 

O uspešni zgodbi Term Banovci in kaj to pomeni za lokalno okolje, smo se pogovarjali z Barbaro Stopinšek, predstavnico za stike z javnostmi v skupini Sava turizem d. d. .in Leo Hofman, izvršno direktorico Term Banovci. 

1.    Kaj vam pomeni 3. mesto v kategoriji zdraviliških krajev in kako ste si ga prislužili?

»Prav gotovo je to potrditev dobrega dela celotne skupnosti in odraz ter rezultat sodelovanja lokalnega prebivalstva, občine, društev in term, ki skupaj ustvarjamo ter živimo zgodbo turizma v tako malem kraju, kot so Banovci.«

2.    Kaj nudijo Terme Banovci drugačnega od konkurence, edinstvenega?

»Prednost Term Banovci je v majhnosti in ustvarjanju občutka domačnosti, topline ter osebni pristopa do gostov, ki se radi vračajo k nam. Že ob prihodu v terme gosta objame toplina kamina, ob katerem naši gostje radi pokramljajo z osebjem in svojimi najdražjimi. Terme Banovci so prepoznavne predvsem po tematski animaciji v času šolskih počitnic: terme se prelevijo v viteško deželo, gusarsko vas, ustvarjamo božično pravljico, se ukvarjamo z detektivskimi primeri in organiziramo zbor čarovnic. Medtem ko otroci uživajo v družbi pravljičnih likov, si lahko odrasli vzamejo kak trenutek tudi samo zase: sproščajo se ob zvokih gongov in v svetu savn s pridihom Prlekije. Posebnost so programi savnanja v treh finskih in turški savni. Ljubitelji vihtenja kuhalnice se nam lahko pridružijo pri peki prleške gibanice po babičinem receptu in domačega kruha, se odpravijo na piknik s košarico dobrot, izdelajo unikatne vizitke… Vsi ljubitelji romantike se lahko razvajajo v novih romantičnih kopelih v dvoje – poimenovali smo jo kopel »Pri gozdni vili«. Majhen wellness ponuja široko ponudbo sprostitve ob masažah z različnih koncev sveta. Tudi brbončice gostov okusijo pridih domačnosti v »Babičinem kotičku« domačih jedi.« 

3.    Komisija je med drugim pohvalila vključitev lokalnega prebivalstva v celostno turistično podobo, kako ste se lotili tega, kaj to pomeni.

»Partnersko sodelovanje in podpora družbene skupnosti je eno od vodil našega delovanja. Sodelujemo z različnimi organizacijami, društvi ter s številnimi drugimi kulturnimi, športnimi, rekreacijskimi društvi in prostovoljnimi organizacijami. Pri tem nastopamo v različnih vlogah: bodisi kot pobudniki in nosilci projektov, h katerim vabimo partnerje v okolju, bodisi kot eden izmed sodelujočih partnerjev, pogosto pa tudi kot sponzor, saj številnim projektom namenjamo tudi finančno ali materialno podporo.

Posebno pozornost posvečamo obujanju kulturne dediščine, kar naše goste še posebej zanima. Podpiramo oz. se pridružujemo različnim dogodkom, kot so tradicionalno »kožühanje«, izdelovanje adventnega venca. Odmevna je tudi letos že 15. tradicionalna Božična vas Banovci, ko v sodelovanju z občino Veržej, Zavodom Marianum, Turističnim društvom Banovci in našim prispevkom pripravimo pravljično božično zgodbo. Posebnost Božične vasi Banovci, ki je del širše zamisli Božična Prlekija, so jaslice na prostem, ki v drugi polovici decembra krasijo že skoraj vse domove v Banovcih. Gostje Term Banovci in obiskovalci pa sodelujejo pri izboru najlepše urejenega.« 

4.    Pred kratkim ste prejeli še na Gostinsko-turističnem zboru v Portorožu zlato medaljo v kategoriji razstava omizij in srebrno medaljo v kategoriji priprava jedi v kotličku, kaj ste pripravili, kaj je komisija izpostavila in kaj vam to pomeni.

»Zlato in srebrno odličje je potrditev, da delamo v pravi smeri in dodatni zagon, da bomo z inovativnimi idejami, ki nam jih nikoli ne zmanjka, še naprej ustvarjali. Omizje, ki smo ga poimenovali »Večerja pri gozdni vili«, je sporočalo domačnost, toplino in unikatnost. Vse to želimo, da izkusijo in doživijo naši gostje. Jed, ki smo jo pripravljali na gostinskem zboru, je »ribji brodet«, ki je del naše gusarske zgodbe in srebrno odličje je ravno tako potrditev najvišje kakovosti, ki jo vsakodnevno zagotavljamo našim gostom.«

5.    Kaj iz vaše ponudbe bi še izpostavili lokalnemu prebivalstvu in kaj obiskovalcem iz naše regije?

»Veliko pozornost namenjamo stalnemu oblikovanju takšne ponudbe, ki bo spodbudila lokalno in širše okolje, da nas obiščejo. Praznični čas simbolično začnemo s prižigom lučk v banovski božični vasi v petek, 19. decembra. V prazničnem decembru se terme spremenijo v pravljično deželo, brbončice gostov in obiskovalcev tradicionalno razvajamo na božičnem bazarju (od 20. decembra dalje), pravljično razpoloženje bodo pričarali božični koncerti pred hotelom Zeleni gaj (21., 26. in 28. decembra), posebej pravljično bo tudi za najmlajše obiskovalce: v družbi pravljičnih junakov, na predstavah za otroke pred hotelom (20. in 25. decembra).

Za upokojence pripravljamo ob četrtkih posebno ugodnost kopanja z ocvrtim piščancem – kopata se 2, plača 1. Za otroke so nadvse zanimive gusarske in banovičkine rojstnodnevne zabave, ko poskrbimo, da rojstni dan najmlajših ostane v najlepšem spominu. Takšne ustvarjamo tudi na slavjih, kot so poroke, obhajila, birme, krsti in druga praznovanja.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2014 ob 13:36 Stalni gost gost

      Vprašanje če je ga.Barbara Stopinšek sploh kdaj bila v Banovcih. Za odgovore bi bili primernejši tisti, ki so za ta uspeh zaslužni. Se pravi zaposleni v termah Banovci, ne pa nekdo iz Ljubljane za katere se Slovenija konča v Domžalah.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2014 ob 17:25 Fidlboy gost

      Spoštovana gospa Barbara! Zakaj se ne pohvalite še z tem, da odkrito poveste kako plačo imajo v Termah Banovci. Kuharji, natakarji, sobarce in drugo osebje. Še zajamčen osnovni dohodek ne. Sramota od sramote. Z tem se pohvalite, za kaki drobiž vam delajo delavci po cele dneve in vikende. Tipični primer novodobnega suženjstva ste!!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2014 ob 19:55 nočna ptica gost

      Zanima me tudi če ve ta gospa ve da delajo kuharji i kelnarji včasih tudi po dvanajst ali več ur in to dva ali tri dni zaporedoma

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.12.2014 ob 19:43 gost

      Zato pa se lehko mečejo vun, ki služijo na plečih delavcev. Res sramota na kubik, ne na kvadrat, namesto da bi dali delavcem poštene plače, pa takšne nepotrebne stvari opustili. Sem popolnoma na vaši strani delavci.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.12.2014 ob 10:45 gost

      Slabo mi rata kadar slišim ime Ljubljana...Slovenija...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.