https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Božična pravljica na domu Rudija Kereca

Murska Sobota, 19.12.2014 ob 9:17  

Svojo božično pravljico je Rudi Kerec, upokojenec, doma iz Murske Sobote, pričaral kar na svojem dvorišču. Prostor namenjen terasi je preoblikoval s skalami, peskom in bregovi v pravo malo mesto. Jaslice pa je tokrat naredil "plavajoče", saj tega še nihče nima.



Rudi Kerec, sicer upokojenec, star 64 let, se je za svojo božično pravljico temeljito pripravljal dober mesec dni in pol. To mu je v veliko veselje, "nekaj za dušo in moje vnukece," je še dodal. Povedal je, da velikokrat rad kdo pride k njim na obisk, da bi videl pravljico obdano z lučkami in "plavajoče" jaslice. "Predvsem so to otroci, lahko pa pride kdor koli kadar koli na obisk, saj je vedno dobrodošel," še pravi Rudi Kerec, ponosni avtor božične pravljice na njegovem dvorišču.

Naredil je precejšen breg, pod katerim so palčki, pod njimi pa se nahaja trg s studencem in cerkvico. Na istem bregu je ustvaril tudi kmečke hiške z živalmi. Poleg pravega mesta, okrašenega z lučkami, palčki in hišicami pa leži ribnik, v katerem plavajo prave ribe. Rudi Kerec se je odločil, da tokrat naredi "plavajoče" jaslice, zato jih je naredil na sredini ribnika. Okoli jaslic plavajo sveče, ki gorijo celo noč. Rudi je svojo božično pravljico pričaral z lastnimi rokami in ob tem povedal, da "se vse da narediti, le nekaj volje moraš imeti in da ni tako težko."


Rudi Kerec je še poudaril, da je priprava sicer dolga, pospravljanje pa je bolj težko, saj se lahko ob tem tudi kaj poškoduje. Že drugo leto je od kar ponosni dedek čara za sebe in svojo družino. Letošnje leto so izjema "plavajoče" jaslice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2014 ob 10:02 gost

      vsaka čast rudi, s to snegulčico pa palčkami pouleg jaslic si bole nej mogo trufiti poante vsega toga. vse tou je ena velka navadna pravlica. pa vesele praznike vsen po vrsti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2014 ob 16:12 gost

      eden v soboti ima tudi lepo okrašeno na ulici kera ide v zdravsveni dom. Skoz se pelan samo za to ak vidim lepo okrašeno....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.