https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Radenska bi naj danes pristala v čeških rokah

19.12.2014 ob 10:57  

Kot vse kaže naj bi bil danes dan D za Radensko, saj mediji poročajo, da jo bo Pivovarna Laško danes prodala češki Kofoli, pri nakupu pa naj bi sodelovala tudi skupina P & P v lasti družine Polič.

Danes dopoldne naj bi bila podpisana kupo-prodajna pogodba za Radensko, je mogoče izvedeti iz več virov iz krogov blizu Laškega, poroča Delo. Pogajanja so se vlekla več mesecev in so se vrtela predvsem okrog cene in drugih pogojev nakupa. Kot je znano, so bila pri prodaji Radenske tudi nerešena vprašanja glede denacionalizacije, kot kaže, pa so se z družino Šarić zdaj dogovorili.

Posel naj bi bil vreden več kot 50 milijonov evrov, kupec naj bi prevzel tudi del dolgov Radenske − podobno kot je bilo pri prodaji ajdovskega Fructala. Pogajanja sicer naj ne bi bile še sklenena, več pa bo menda znanega ob 13. uri, ko bo v Ljubljani o nakupu Radenske predvidoma spregovoril Janis Samaras, predsednik uprave Kofole.

Češka Kofola ima približno 2000 zaposlenih in proizvaja v sedmih proizvodnih obratih naštirih trgih srednje in vzhodne Evrope – na Češkem, Poljskem, Slovaškem in v Rusiji. Med njenimi najbolj prepoznavnimi pijačami je istoimenski napitek Kofola. Družba proizvaja tudi sadne sokove, sirupe, naravno izvirsko vodo itn.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2014 ob 12:01 Del R gost

      Strmo v prepad drvimo... Še keko toliko spodobne, uspešne, ferme se odavlajo,... Pa kakšnim fermam ne gučimo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2014 ob 13:44 smrkci gost

      ko politiki prodajo vse premožen potem bodo nas navadne smrtnike podarjali gratis.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2014 ob 17:09 kofola gost

      a je kdo probal to kofolo?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2014 ob 18:04 gost

      Ja in mi ni bila všeč. Cokta je amerika proti kofoli.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2014 ob 19:56 prekmurje zbudi se gost

      To je možno samo v udbo mafijsko korumpirani državi kot je naša banana republika. Nobena država ne prodaja svojih naravnih virov tujcu, posebno , če ima tehnologijo za izkoriščanje le teh, kar radenska ima. Voda in zemlja bosta neprecenljivo naravno bogastvo v prihodnosti , posebno voda takšne kvalitete kot je radenska , ki je bogata z minerali. Posebno vrednost radenski mineralni vodi daje tudi to ,da izvira iz velikih globin , kamor kemično onesnaženje ni prišlo, kar ne velja za večino ostalih površinskih voda, ki jih uporabljamo. TAKŠNA IZVIRA KOT JE RADENSKI IN ROGAŠKI , BI MOGLA DRŽAVA PODRŽAVITI IN PROGLASITI ZA NACILNO VARNOST POMEMBNA IZVIRA. DEJASKO NAJ BI KOFOLA DALA ZA RADENSKO 28 MILIJONOV EVROV, OB TEM DA IMA RADENSKA 3 MILIJONE ČISTEGA DOBIČKA NA LETO SE JIM BO TA NAKUP POPLAČAL V MANJ KOT DESETIH LETIH. TIPIČNA TRANZICIJSKA ZGODBA, KO POD CENO PRODAŠ DOBRO PODJETJE, KI TI NATO V KRATKEM ČASU ZAČNE PRINAŠAT VELIKE DOBIČKE, BREZ VELIKEGA PODJETNIŠKEGA TVEGANJA- PODARJENA ZLATA KURA-

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2014 ob 14:11 gost

      Saj Ivan kramberger je pred 22 leti dobro znal ka de se dogajalo in se že dogaja, ˝SLOVENIJA BO POSTALA SUŽENJ EVROPE˝

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2014 ob 16:10 gost

      Kučan je največ kriv za to. On je pred leti rekel da mora laško kupiti delnice radenske ka bo firma prej močnejša. Je pa bilo ravno obratno Laško bavčar je scecal kelko je lejko odpusto večino ljudi ..

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.12.2014 ob 9:12 Charlie gost

      "smrkci", nas nebo želel vzete nihče niti zastonj. Ko nas bo za 5 minut rabil, ja, potem pa brca v rit.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.