https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Božični koncert evangeličanske cerkve Moravske Toplice

Moravske Toplice, 22.12.2014 ob 10:00  

Evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa Moravske Toplice je priredila božični koncert. Upajoč na mirnejše čase so zapeli mlajše in starejše generacije.

Božični koncert, ki ga je vodila zborovodkinja Valerija Šömen, sta se udeležila tudi častni škof Evangeličanske cerkve na Slovenskem in Pomurec leta 2013 mag. Geza Erniša ter podžupanja Mestne občine Murska Sobota in Pomurka leta 2013 Jasmina Opec. Recitirali so članice in člani Komornega pevskega zbora Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije ter Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Recitatorji, ki so povezovali pevski del programa so bili Benjamin Krč, Dušan Slana, Blanka Škafar in Jožica Zadravec.

Pri božičnem koncertu so sodelovali še Godalni Kvartet OŠ Bogojina; na violini Patricija Cigan, Neja Kosi Lovrenčec in Mojca Vitez ter na violončeli Valerija Šömen, ki je tudi mentorica. Pod mentorstvom Marjetke Erdelji so se predstavili recitatorji OŠ Bogojina Patricija Cigan, Nicky Dervarič, Jan Kocet, Iva Ošlaj in Lara Seredi. Mešani pevski zbor, predvsem so to bili nastopajoči iz OŠ Bogojina, so pod mentorstvom zborovodkinje Valerije Šömen zapeli pesmi Din don, slavnostno donijo, Panis Angelicus, Dream a dream in Hej pastirci s solisti Tinetom Ošlajem, Luko Puhanom, Žigo Rausom, Aljošo Števančecem, Dariom F. W. Gonzalesom, Janom Kocetom in Davidom Racem.

Na božičnem koncertu v evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa Moravske Toplice so zapeli tudi komorna pevska zbora Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije ter Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, katerim so se na koncu pridružli tudi Mešani pevski zbor OŠ Bogojina. Zapeli so pesmi Nežno zvonovi zvonijo, Drevo božičnih praznikov, Jaz vem za eno štalco in O jaslice borne. Zapela pa je tudi Deška vokalna skupina OŠ Bogojina, in sicer pesem The little drummer boy.

Med povezovalnim pevskim delom programa sta instrumentalno popestrila Darko Kržanko na cimbalah in Valerija Šömen na violončelu. Zbrane je na koncu nagovoril tudi častni škof Evangeličanske cerkve na Slovenskem mag. Geza Erniša, ki se je zahvalil vsem nastopajočim in prisotnim. Po molitvi je zaključil z željami blagoslovljenega božiča in mirnega leta 2015.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2014 ob 10:28 gost

      TRNU LEPOU , KA SU POPEJVALI . Tou nas gor držij.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.12.2014 ob 11:08 ateist gost

      Luterani znajo lipou napraviti za svoje vernike. Spejvanje voščila pa enkratno praznično vzdušje. Pri papincih se že več kak mesec dni samo pejnezi poberajo. Inouk za karitas, te za mežnara, pa za pope, tri kedne naprej že napovejo kolednike. Papinci so inkasanti. Naj se zglednejo po luteranih kak je trbej.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.