https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica ena izmed dveh, ki sta poravnali posojilo državne zakladnice

22.12.2014 ob 11:00  

Murskosoboška bolnišnica je uspela poravnati 700 tisočakov državnega posojila.


Zaradi likvidnostnih težav se je v enotni zakladniški račun, iz katerega so prejemale likvidnostna posojila, lani vključilo osem bolnišnic. V celoti sta se letos razdolžili le dve bolnišnici, in sicer Splošna bolnišnica Murska Sobota in Bolnišnica Sežana.

Posojil v enem letu niso mogle odplačati splošne bolnišnice Izola, Jesenice, Novo mesto, Ptuj, Slovenj Gradec in Bolnišnica Topolšica, ki so jim rok odplačila posojila podaljšali v leto 2015, poroča 24ur.

Iz državne zakladnice je lani dobilo posojila osem bolnišnic, katerih likvidnostno stanje je bilo tako slabo, da so jim dobavitelji grozili z blokado računov. Skupna vrednost posojil je znašala 5,537 milijona evrov, od katerih je murskosoboška bolnišnica prejela 700.000 evrov, ki pa so jih v tem letu tudi že odplačali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2014 ob 18:12 pogrebnik gost

      Dolgov so se rešili ka so pijsali račune za ljudi ki niso tam ležali in bili bolnišnično zdravljeni .Zna se čigavo maslo je bilo .Mijav

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.12.2014 ob 10:09 gost

      teta meta pa odi naokrog pa fekta glasove za pomurko leta!!! ge li je zgubila obraz?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.12.2014 ob 11:45 beltinci gost

      Tou je v toj družini tradicija ka so stalno v Beltincaj šteli biti nekaj več kak drugi vaščani če niso bilij so se sakšin svadili . Teta Meta si ne zaslužini nobenega naziva .Prej si zaslužijo medicinske sestre katere so tam tudi sedaj na božič teta pa je doma .Sestre delajo ponoči na svetek in petek teta pa nej .Žalostno pa je da jo kljub vsem mantrnijam tudi nekatere sestre hvalijo .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.12.2014 ob 11:56 Marjan Maček gost

      Ne zasluži si ga niti Teta Meta niti nobena druga sestra. To je delo sester. In med temi opisi za kandidatko:"dobitnica zlatega znaka za pomembne dosežke na področju zdravstvene nege, skrbi za prenašanje znanje na mlade in sodeluje v številnih projektih." Kot izšolana dipl. medicinska sestra se vse teh del, skrbi, sodelovanja v projektih mora držati, udeleževati in prenašati, ker ji tako nareka kodeks etike medicinskih sester. Ampak Teta Meta seveda ne bi bila Teta Meta, če ne bi oboževala pozornosti medijev, osebnih nagrad in raznoraznih priznanj do katerih se je dokopala na zanimive, marsikomu smešne načine. Od nagovarja v glasovanje, do kupovanja revij v katerih so bile glasovnice za le ta priznanja. Sedaj se v primeru glasovanja za pomurko/pomurca leta dogaja isto. Po oddelkih mursko soboške bolnišnice je izobesila papirje, na katerih nagovarja zdravsvteni kader SMBS da naj se glasuje za njo preko telefonskih klicev neposredno v oddajo murskega vala, ali pa preko SMS sporočil. Smešno in žalostno obenem. Še enkrat več je z vsem tem pokazala da ji je etika in morala, katero so jo učili v srednji šoli, ter na univerzi, španska vas. No, če pa že zmaga, pa upam da jo njen nadrejeni odpelje na kakšen oddih, ali pa jo preseneti z simpatičnim šopkom vrtnic.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.12.2014 ob 12:08 gost

      Še pomnite tovariši, par let nazaj je bila Pomurka leta policistka, katera je "kao¨" rejšila življenje gobarki. Seveda se je nej dosta pijsalo, ka je tou policajkina dužnost, dela na OKC in da sakši, tudi šteri je nej lovec, zna, ka so preže označene s številko. Tou je tak, kak če bi sakšikrat gasilce odlikovali ali pa reševalce, ka so hitro prišli na kraj nesreče. Še malo več lejt nazaj ste pa glasovali za tistoga, ka se je prišo v Prekmurje nagejst in oblejčt. Zašenki seveda

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.