https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Luč miru iz Betlehema roma po slovenskih cerkvah

23.12.2014 ob 7:05  

Na četrto adventno nedeljo po vsej Evropi, kakor tudi po slovenski cerkvah že štiriindvajseto leto zapored poteka mednarodna dobrodelna akcija »Luč miru iz Betlehema«. 


Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva, je prispel na Dunaj, kjer so ga sprejele delegacije iz več kot dvajsetih držav.

Sprejem je to leto potekal v protestantski cerkvi Gustav-Adolf Kirche . V Slovenijo je Luč miru najprej prispela na tri regijske sprejeme v Tolminu, Novem mestu in v Slovenskih Konjicah, iz katerih se je Luč miru na 4. adventno nedeljo ponesla po vseh slovenskih cerkvah in po domovih. V sklopu projekta Luč miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki, katerih izkupiček bo namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo pomoč.

Takšen slovesni prevzem luči miru je bil to nedeljo zabeležen tudi v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni, kjer sta skavta Julija Vnuk in Miro Gerič Luč miru iz Betlehema predala na oltar pri sv. maši. Skavti pa so na prostoru ob cerkvi ponujali lučke, katere so verni ponesli na svoje domove in v svoja srca in srca vseh bližnjih, ter jih tako napolnili z ljubeznijo, radostjo in upanjem prihajajoče svete noči.

 

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2014 ob 17:20 febo gost

      To luč bi mogli nesti Cerari in njegovim ka njim pamet presvejti .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.