https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slavnostni koncert ob 25. obletnici delovanja Komornega zbora Orfej

Ljutomer, 23.12.2014 ob 8:15  

V soboto, 20. decembra, je v Domu kulture Ljutomer potekal slavnostni koncert ob 25 - letnici delovanja Komornega zbora Orfej.


Osrednji dogodek koncerta je bila izvedba mojstrovine Gioachina Rossinija, Petite Messe Solennelle (Mala svečana maša) za zbor, soliste, klavirja in harmonij. Na koncertu so prvič zapeli skladbo Ftekrej-vofkrej, ki jo je za Orfej napisal priznani slovenski skladatelj Andrej Misson, pesem zanjo pa je podpisal Vlado Žabot.

Ob zboru so nastopili še Tanja Rupnik (sopran), Sabina Gruden (mezzosopran), Gregor Zavec (tenor),  Aljaž Slokar (bas), Vladimir Mlinarić (1. klavir), Ivan Ferčič (2. klavir) in Janez Munda (harmonika). Slavnostni govornik je bil Ivan Vrbančič.

Ivan Vrbančič

V sklopu praznovanja so v ponedeljek, 15. decembra, v galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer, odprli razstavo »Orfejevih 25 let«, ki je bila na ogled do sobotnega koncerta. Na razstavi je bil na ogled kronološki pregled delovanja skupine.

Komorni zbor Orfej

Komorni zbor ORFEJ že več kot dvajset let združuje glasbeno izobražene pevce, ki izvajajo zahtevnejši pevski program ter se udeležujejo številnih tekmovanj in gostovanj tako doma in v tujini, so prejemniki številnih priznanj in nagrad, s svojim delovanjem pa so vsekakor pripomogli k dvigu kvalitete pevske kulture v Ljutomeru.

Stalni umetniški vodja skupine je Romana Rek, ki je študirala na pedagoškem in klavirskem oddelku Akademije za glasbo v Ljubljani. V času študija zborovodstva pri prof. Boletu se je navdušila za to zvrst glasbe. Poučuje na Glasbeni šoli v Ljutomeru. Skupino vodi od ustanovitve in je prejemnica številnih priznanj in nagrad.

Od leta 1994 je zbor sodeloval na številnih festivalih in tekmovanjih doma in v tujini. Izvedli so več koncertnih turnej. Zbor je tudi dobitnik številnih priznanj in nagrad.

Struktura zbora se je z leti spreminjala, vendar so številni člani že od vsega začetka. Trenutno zbor sestavljajo: Evgen Bibianko, Daniel Bogdan, Tanja Dominko, Bojan Ferenc, Selma Franov, Gita Fras, Igor Golob, Monika Govek, Mateja Horvat, Nina Horvat, Simon Hren, Timotej Hrga, Tjaša Jurinec, Saša Kajdič, Eva Korošec, Nino Kuster, Črt Lasbaher, Nina Mladenovič, Maruša Pihler, Smiljan Pintarič, Živa Potočnik, Dušan Prelog, Hana Prelog, Marinka Prelog, Simon Ratko, Mojca Rauter, Eva Rožman, Ksenija Seršen, Marko Škofič, Goran Šoster, Matej Šoster, Mija Šoster, Pavel Šoster, Gregor Zavec, Klavdija Žabot, Lidija Žabot, Vito Žerdin in dirigentka Romana Rek.

Podrobneje o zboru si lahko preberete v članku:

»Komorni zbor ORFEJ Ljutomer - zbor, ki niza uspeh za uspehom«.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.