https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju letos pestra izbira za silvestrovanje na prostem

30.12.2014 ob 12:00  

Staro leto se hitro izteka, zato vam ponujamo nekaj idej, kje v Pomurju lahko vstopite v novo leto. Zelo priljubljena so med drugim tudi silvestrovanja na prostem, ki jih bodo organizirale mnoge pomurske občine v sodelovanju s turistično-kulturnimi društvi.

Letos bodo v Murski Soboti zabavali Špirit in Blue Planet

Murska Sobota je okrašena v podobnem obsegu kot minulo leto, ko je bilo okrašeno strogo središče mesta (Slovenska in Kocljeva ulica). Za praznično okrasitev so namenili okrog 7.700 EUR, podobno kot v minulem letu. Praznični december v Murski Soboti se je pričel 6. decembra s prižigom lučk ter tradicionalnim Mikloševim sejmom, 22. in 23. decembra je na Slovenski ulici potekal božično - novoletni sejem z bogatim spremljevalnim programom za vse generacije, včeraj pa je na drsališču na Trgu kulture potekala drsalna revija Lucky Lookers on Ice.

Praznični december bodo v Murski Soboti zaključili na jutrišnji, silvestrski večer. Prvič prirejajo silvestrovanje za najmlajše, ki bo ob 17. uri, v mestnem središču, na Trgu zmage (pred banko in pošto). Otrokom  in njihovim staršem bodo silvestrsko vzdušje in praznovanje pričarali plesalci in animatorji Plesne šole ZEKO. Ob 22.00 se bo začelo tradicionalno silvestrovanje na prostem z domačima glasbenima skupinama Blue planet in Špirit. Tik pred polnočjo bo zbrano množico nagovoril župan Aleksander Jevšek, prve trenutke novega leta pa bo mesto ožaril novoletni ognjemet.

Skupina Horizont bo grela Beltinčane

V Beltincih se bo silvestrovanje, prav tako kot v Murski Soboti, pričelo ob 22. uri in trajalo vse do treh. Za zabavo bodo poskrbeli fantje iz skupine Horizont, prireditev pa bo potekala v šotoru na grajskem dvorišču.

Na prostem bodo silvestrovali tudi v Moravskih Toplicah

V Moravskih Toplicah bodo s silvestrovanjem pričeli ob 21. uri v šotoru v središču vasi, zaključili pa bodo ob enih zjutraj.

V Ljutomeru v novo leto s skupino Tropik

Okrasitev mesta Ljutomer je v enakem okviru kot lansko leto. Okrašena je Mestna hiša, Glavni trg, rondoji in ulice. V letošnjem letu so za okrasitev namenili 2.815,76 EUR, kar je v okviru preteklih let.

Prižig lučk je bilo predviden 6.12.2014 ob 16. uri na Glavnem trgu v Ljutomeru skupaj z otvoritvijo drsališča, ampak je, zaradi slabega vremena, prireditev bila prestavljena na 8.12.2014.

Silvestrovanje bo tudi letos potekalo na glavnem trgu, kjer se bodo ob glasbi skupine Tropik veselili vse do tretje ure zjutraj, čez dan pa se lahko od 9. ure naprej sprehodite po Božičnem bazarju. Ob 21. uri pa bo v Domu kulture Ljutomer gledališka skupina KD Ivan Kaučič odigrala monokomedijo z naslovom Gabrielica.

Novo leto bodo na prostem pričakali tudi v Radencih

Silvestrovanje na prostem bodo organizirali tudi v Radencih, in sicer na avtobusni postaji, kjer bodo s programom pričeli ob desetih zvečer; igral bo Prleški kvintet. Po ognjemetu bo obiskovalce nagovorila direktorica Zavoda za turizem in šport Radenci mag. Sonja Bily.

Bodite previdni

Organizatorji prireditev naprošajo vse obiskovalce silvestrovanja na prostem, da na prireditvenem prostoru ne izvajajo pirotehničnih efektov in ne mečejo petard, saj je to na javnih prireditvah zakonsko prepovedano, poleg tega pa s tem resno ogrožajo lastno in varnost drugih obiskovalcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2014 ob 15:24 vinko megla gost

      Jezuš pa nej ka bi znoreli zavolo toga silvestrovanja ka te mate od toga tak dobroga ka tan norejte pa se somare edni delajo.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2014 ob 16:17 vedno bos gost

      V velkoj Polani de pa lekaj serif damic spejval,plesalke dupa njegove občinske ovcice!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.12.2014 ob 17:07 gost

      v lendavi de pa eden edijni brnckal na kitaro, polek de pa spuščal muziko, ka de se bole fajn čulo, za ka več nega pejnez..stolp je predragi..

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.12.2014 ob 17:32 ZOMBI z punvo gost

      SILVESTROVANJE , NI NAMENJENO VSAKEMU !? Človek toliko velja , koliko se na njemu pozna !!!!! Toliko si potem tudi zasluži in to mu naj bo za vodilo , ki ga bo čez vse prihodnje leto vodilo !

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.12.2014 ob 18:13 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Ja v Gomilicah de pa igro ansambel zogrizek brazilscev............Ti ga lepo špilajo samo nesmeš jij puslušat. Ja drago je vse venček na krožnon je dostak košto.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.