https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Alma Merklin – pevka nežne narave in ljubiteljica glasbe začetka prejšnjega stoletja

5.2.2015  

Almo spremlja glasba že od malih nog, ko je začela igrati na violino. Kasneje se je odločila za korak solo petja, najraje pa izvaja pop soul. Leta 2012 je na X Faktorju dosegla odlične rezultate, preizkusila pa se je že tudi v vlogi voditeljice. Izdala je svoj prvi album Almanah, poleg glasbe pa obožuje svojega kužka in druženje s prijatelji.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

 

Kdaj si se začela ukvarjati z glasbo?
Glasba je bila od malih nog del mojega življenja. Začela sem sicer z violino, ki sem jo začela igrati, ko sem bila stara sedem let. Vendar je kljub temu moja največja ljubezen petje, zato sem se po tehtnem premisleku odločila za naslednji korak, solo petje.
Kdo te na glasbeni poti podpira?
Moram reči, da brez družine ne bi prišla do sem. In za to sem jim iz srca hvaležna. Brez njihove pomoči in podpore bi bilo nemogoče.
Kakšna glasbena zvrst ti je najbližje?
Rada poslušam vse zvrsti. Od POP-a do Rocka, vse do Blues-a in Soula. Kar se tiče petja, pa bi verjetno lahko izpostavila POP Soul. Sem dušica bolj nežne narave. (smeh)


Kdaj in kje si prvič nastopila javno?
Težko vprašanje. Iskreno povedano se res ne spomnim, kje in kdaj sem prvič javno nastopila. Najverjetneje pa je bilo to na kakšni šolski prireditvi.
Leta 2012 si se udeležila tekmovanja na X Faktorju Slovenija in dosegla odlične rezultate. Kdo te je prijavil na avdicijo in kakšni so bili občutki?
Na avdicijo sem se prijavila sama. Ker sem imela vedno željo preizkusiti se na pevskem šovu in se je takrat pokazala lepa priložnost, sem jo tudi izkoristila. In mislim, da kar dobro. Občutki na odru, v zaodrju in nasploh med celotno oddajo pa so bili neverjetni.

Alma – Pegasti Milijonar


Bila si že tudi voditeljica. Je lažje biti voditeljica ali pevka, kaj zahteva več vaje?
Sicer res rada govorim, vendar ne ravno pred toliko ljudmi. (smeh) Zato je povsem jasno, kateri odgovor bi izbrala. Veliko lažje sprejmem vlogo pevke kot voditeljice oziroma žirantke. Je pa bila odlična izkušnja in če bi se le ta ponovno ponudila, bi jo verjetno sprejela.
Izdala si odlične pesmi in posnela videospot za pesem, ki je dobro poslušana. Od kod ideje?
Z ekipo smo hoteli narediti nekaj svežega, izvirnega. In ker  sem ljubiteljica glasbe začetka prejšnjega stoletja, smo hoteli združiti staro z novim, modernim. Malo hudomušno, s pridihom svežine, ki jo nekateri ljudje pogrešajo na naši glasbeni sceni. In tako je nastal moj prvi album Almanah.


S čim se v življenju poleg glasbe še ukvarjaš?
Rada imam živali. Svojega kužka enostavno obožujem. Rada se družim s prijatelji, družino, preberem kakšno knjigo. Moja velika želja pa se je naučiti slovenskega znakovnega jezika. Že od nekdaj me fascinira tak način komuniciranja. Sploh pri delu z otroci. Če se še malo pošalim, glede na to, da nisem najbolj »tiha« oseba, bi marsikdo verjetno rekel, da bi bil tak način komunikacije kdaj dobrodošel. (smeh)
Pa cilji na glasbenem področju? Se nam obeta v prihodnosti kakšen nastop, kjer te bomo lahko videli peti v živo?
Moji cilji? Se naučiti čim več o glasbi pri nas, potem pa pot nadaljevati še v tujini. Kar se tiče nastopov pa definitivno! Vljudno vabljeni 21. 2. 2015 v Ljubljano v kavarno Sputnik ob 19. uri, kjer bo potekal promocijski koncert ob izidu mojega albuma Almanah. Za nadaljnje nastope pa boste seveda pravočasno informirani. Upam, da se vidimo! 

 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.