https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delavci Nafte Petrochema prijavili večmilijonsko oškodovanje in zahtevo za preiskavo stečaja

03.03.2015 ob 13:00  

Skupina kazenska ovadba (SKO) in delavci sindikata Nafte Petrochema so poslali na Specializirano državno tožilstvo v Ljubljani naznanilo suma kaznivih dejanj pooblaščenih oseb in zahtevo za preiskavo v zvezi s stečajem Nafte Petrochem na škodo družbe Nafta Lendava.


Po utemeljenih sumih naj bi kot poročajo na spletnem portalu pomurje.si šlo v združbi med pooblaščenimi osebami (direktorji, prokuristi, člani nadzora, lastniki in drugi) za sistemsko siromašenje družbe Nafta Lendava. Ta je v stoodstotni lasti države, upnikov, zaposlenih delavcev in lokalne skupnosti. Pri tem naj bi po mnenju skupine nastalo izjemno visoko oškodovanje, ki ga ocenjujejo na več milijonov evrov.

Sumljive posle skupina razkriva odkar je marca leta 2013 nadzorni svet razrešil z mesta generalnega direktorja Cveta Žalika in na njegovo mesto postavil Dušana Stoparja. Aprila je zasedel mesto prokurista v Nafti Petrochem Robert Serec, pozneje pa je postal tudi član nadzornega sveta v hčerinski družbi Geoenergo, nato direktor Nafte Petrochem, direktor v Nafti Lendava ter direktor v novo ustanovljenih družbah Metanol in Rezervoarji. Kot poročajo na pomurje.si je z njim odvetniške posle za trikrat višji znesek prevzela mariborska odvetniška pisarna Grubar, kateri so v času stavke plačali storitve vnaprej za kar tri mesece. Maja 2013 se je vodstveni ekipi pridružila Nina Malačič. Septembra 2013 je po odhodu dotedanje direktorice Snežane Bokan to mesto prevzela v družbi Eko Nafta Verena Zidar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.