https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: 31 mladih Evropejcev v Rakičanu reklo »da« spremembam

Rakičan, 7.3.2015  

Med 22. februarjem in 1. marcem je v RIS Dvorcu Rakičan potekala mednarodna mladinska izmenjava pod naslovom Say Yes To Change.


Na izmenjavi, ki je potekala pod okriljem Društva Connect, je 31 udeležencev iz Slovenije, Romunije, Češke, Italije in Španije spoznavalo in delilo znanje s področja recikliranja, ponovne uporabe izdelkov in onesnaževanja.

Tekom celotnega tedna izmenjave so se odvijale predstavitve, aktivne delavnice, debate, ob tem pa so udeleženci iz starih oblačil izdelovali povsem nove izdelke. Obiskali so tudi lokalno podjetje Pupa, ki se ukvarja prav z recikliranjem starih oblačil, ob koncu izmenjave pa pripravili razstavo izdelkov, ki so jih ustvarili na izmenjavi.

Kot je povedala Sara, ena izmed vodij delavnic, so tovrstna oblika izmenjav odlična izkušnja v življenju mladih, kjer poleg tega, da lahko praktično zastonj, potujejo po Evropi, spoznavajo nove kulture in prijatelje iz celotne Evrope, pri tem pa nabirajo izkušnje, se učijo jezika, ob tem pa se zabavajo in pridobivajo na samozavesti, kar je mnogim mladim izvrstna popotnica za prihodnost.

V kolikor tudi vas zanima udeležba na kateri od prihodnjih delavnic v Evropi, lahko kontaktirate Saro na mail: sara.dconnect@gmail.com.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2015 ob 10:04 gost

      Vse se vrti okrog tega , kako z nedelom in izmišljenim inovatorstvom priti do nekaj , kar je težko dosegljivo v teoriji , kajšele v praksi ! Učite se in z znanjem boste dosegli (ČE SE BOSTE IZUČILI) tisto po čem hrepenite oziroma vas usmerjajo sanjači !!!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2015 ob 11:12 Stewen gost

      KRATKOHLAČNIK V DVORCU - Na tretji sliki članka vidimo dečka v kratkih hlačah, kar je za ta zimski čas nenavadmo, kajti mnogi njegovi vrstniki nosijo celo spodnje dolge hlače. Možnosti, zakaj ima on kratke: je zelo vroč fant; nima dolgih hlač,ker si je dal hlačnice odrezati, da bi punce iz njih kaj sešile, ali pa hoče z nogami pritegnit deklice? Navadno je obratno. ---- Tista na levi ni slaba, kajne? Le odkod je prišla? Sicer pa se mi druženje mladih iz različnih držav zdi v redu, če pa še kaj "ustvarijo", je seveda tudi prav. Za vse je še dovolj kruha.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.