https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Priznanje Zlati kamen je prejela Občina Ljutomer

11.03.2015 ob 10:30  

Včeraj, 10.30.2015, je na Bledu potekalo srečanje županov in občin, kjer so razvojno najbolj prodornim občinam podeliti priznanje Zlati Kamen. Med dobitnicami priznanj je bila tudi Občina Ljutomer.


Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave, saj meri tisto, čemur so lokalne skupnosti namenjene: zagotavljanju pogojev za dobro življenje. Strokovna komisija predstavnikov treh univerz in stroke izbere razvojno najbolj prodorno občino. Tisto občino, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale, poroča spletni portal zlatikamen.si.

Foto: Facebook Olga Karba

Letošnja novost so izbori po regijah. Slovenijo so razdelili na štiri regije, v vsaki regiji pa so nato med tremi kandidatkami izbrali zmagovalno občino. Nominirane občine iz vzhodne regije so bile Mestna občina Murska Sobota, Občina Turnišče in Občina Ljutomer. Priznanje zlati kamen pa je dobila Občina Ljutomer in postala regionalna zmagovalka. Štiri regionalne zmagovalke so finalistke za izbor za nacionalno nagrado Zlati kamen, ki jo je letos za razvojno najbolj prodorno občino prejela Občina Šentrupert.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2015 ob 10:50 prlek gost

      NO , KJE STE ZDAJ TISTI , KI STE STALNO NASTROJENI PROTI go. ŽUPANJI ?????? Kaj sem vam razlagal , da je županja sposobna marsičesa in to je sedaj z tem priznanjem tudi dokazala in vam podrepnikom, ki je ne podpirate, zavezala jezike !!!!OLGA vsaka ti čast in pogumno naprej mi te podpiramo !!!!!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2015 ob 11:50 gost

      Lepo je videti in prebrati, da tudi občine iz našega konca dosegajo lepe rezultate in da so prepoznavne ostali Sloveniji. Čestitke vsem nominiranim občinam, čestitke seveda tudi zmagovalki.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2015 ob 12:25 prekmurje zbudi se gost

      Če de se občina Ljutomer tak pozitivno spreminjala kak se je Olga Karba stilsko pozitivno spremenila, potem občino čaka res pozitivna prihodnost. Čestike občini Ljutomer in županji.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2015 ob 12:42 Albert gost

      Bedaki na kubik. Tako priznanje si lahko izmisli vsako lokalno društvo in natisne en paipr, ga da v okvir in podari nekemu županu. Zlati kamen? Pa kaj še??? Malo morgen! Okrog sebe se ozrite in boste videli realni svet v katerem živite. Kos paprija v okvirju ne pove nič. Realnost je, da se je število polnoletnih oseb v njenem mandatu zmanjšalo za eno manjšo vas!! Problemi okrog modernizacije železnice se poglabljajo. Najhuje je v naseljih Šalinci, Krištani in Grlava, kjer imajo dobesedno uničene ceste. Županje pa sploh ni blizu, da bi stopila v bran svoje občine in njenih občanov. SRAMOTA !!!! Med štrimi občinami v UE Ljutomer je ljutomerska občina najslabša po številu breposelnih. Križevci, Razkrižje in Veržej imajo boljše kazalce na tem področju. O drugih kazalnikih ne bom tukaj razpravljal. Samo zasplepljeni in tisti, ki imajo od nje koristi nočejo videti, da gre vse navzdol. Samo statistične podatke je potrebno pogledati in je jasno, da so trendi na vseh področjih negativni. Tudi razdeljenosti in nezadovolsjtva med ljudmi ne najdeš podobnega, kot v Ljutomeru, kar tako. Ta zlati kamen si lahko poglavarka in njeni oprode nekam vtaknejo.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2015 ob 12:58 gost

      In kdo je začel temo o razdeljenosti in nezadovoljstvu? Zopet eni in isti trobijo eno in isto. Potem pa se odseli, če ti je v Prlekiji tak hudo, pa idi med razvite. Kdo ti brani??? Na živce mi gre vsa ta črnogledost, na razdelitve med vaše in naše, da se v vsem vidi neka zarota, da je vse sproducirano in da nič ne velja. Sramota, da smo Prleki postali takšni ljudje, sami sebi največji sovražniki

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2015 ob 13:58 johan gost

        Res moraš biti nor ali zelo zeveden, če ne vidiš razlike. Samo po Pomurju se zapelješ in vidiš vse. Res je prava sramota, da smo Preleki postali takšni ljudje, kot si rekel. Celotno Pomurje se nam smeje in še dalje po Sloveniji, kaj smo si izvolili. V jeseni me je en človek iz manjše občine vprašal, če v Ljutomeru nismo premogli več, kot dva kandidata. Manjše občine od naše so jih imele nekajkrat več. Daleč smo zavozili.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2015 ob 20:42 ne svetohlinit gost

        Ja res. Le kdo je začel po volitvah delitev na moje in ostale in temo razdeljenosti. Ne le z besedami, ampak z zelo konkretno čistko in razrešitvami brez navedbe razloga. Ja, le kdo!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2015 ob 13:24 čamuga gost

      ta kamen je kot: https://www.youtube.com/watch?v=qWZjljJcm4U

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2015 ob 14:21 Stewen gost

      ALBERT - Nisem z ljutomerskega območja, toda če je vse to, kar si zapisal, res, potem je zlati kamen brez veze. Papirji (priznanja, diplome, zahvale ... ) ne povedo skoraj nič, dejanski (oprijemljiivi) dosežki štejejo. Tisti,ki pa imajo radi papirnata priznanja,naj se vključijo danes v PGD in čez pet let bodo dobii priznanje za 5-letno delo,potem za 10-letno, nato za 15-letno in tako naprej. Sam sicer nisem "organiziran" gasilec, ka ne pomeni, da ne znam gasiti (žeje).

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2015 ob 16:02 gost

      Stewen- se vijdi ka si nej gasilec ka si bedak.. priznanja se v gasilsilstvi talajo na 10 lejt! nej pa na 5 let. Tak ka rajši nika ne pijši!!!!!!!!!!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2015 ob 17:58 gost gost

      Komentar, ki pove vse: "Kak Jevška neje sram ob prevzemu nagrade, za štero neje zaslužen niti milimetra. Sploh ob dejstvu, ka je v predvolilnem času galamo in zavajal narod kak so vsi boljši od nas, zdaj pa pobira nagrade za finale MS med najbolj prodornimi občinami v SLO. Dvoličnost brez meje... " Namesto za razvojem se un zdaj ukvarja z dragimi varnostnimi pregledi in šikaniranjem delavcev. Tej portal pa mu vdano služi pri tem... Celec je tudi bil zaposlen v času Štiheca. Čakamo akcijo tudi pri njem!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2015 ob 20:53 zsograč gost

      v vaše obračune z župani se ne nameravam vmešavati.. ampak kriteriji za izbor pa naravnost zbodejo: "Vtis (!?) o razvojnih dosežkih občine dobijo tudi s pomočjo člankov v medijih in zlasti (?!) v občinskih glasilih." Naj me kdo popravi, če se motim, ampak v predvolilnem času je bilo prenekatero občinsko glasilo grdo zlorabljeno za potrebe kampanje obstoječe lokalne "oblasti"..

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2015 ob 21:25 Stewen gost

      BEDAK - Sprejemam "popravek": gasilska priznanja se ne dajejo na vsakih pet let, ampak meni se vseeno zdi, da - četudi na vsakih deset let - je teh priznanj preveč. Mnogi dobijo priznanje samo zato,ker so člani. - Nikakor pa ne bi hotel biti bedak, čeprav ne vem točne definicije te "opazke", zdi pa se da je negativna. Seveda pa piscu nič ne zamerin.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.03.2015 ob 22:31 trezna gost

      Take in podobne plakete se dobijo, če maš dosti pa lepo napisanega v prijavi, lahko to tudi naročiš. Eni pač nimajo kaj pokazati potem pa zbirajo take plakete. Če bi tolko energije vložili v delo kot v promocijo bi od tega imeli nekaj tudi občani, tak pa je to le še en razlog za veseljačenje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.03.2015 ob 0:18 Albert gost

      Stewen ne sekiraj se. En vaški gasilec, ki je očitno preveč gasil žejo, ni razumel kaj si hotel povedati. Saj je že njegovo pisanje pokazalo, da ni ravno preveč pismen in tudi razumevanje mu dela težave. Tako je, kot si rekel, da štejejo dejanski dosežki. Še boolj je sporno, če nek podeljevalec nekega papirja povzame "rezultate" iz občinskega glasila. Vsaka občina, še posebej pa pred volitvamI, bo napihnila, kaj vse so super počeli. Realnejša slika bi bila, če bi prišli med ljudi. Ampak to ni namen tega. Pač delajo nek šov na drugem koncu Slovenije. Kot bi si midva izmislila, da podelima neko priznanje in bi se 20 župnov prijavilo. Glede raznih priznanj in pohval imam tudi sam zelo kritično mnenje, ker vem kako se jih deli. Tudi v raznih društvih, zvezah, organizacijah. Čez 20, 30 let jih imajo že vsi. So papirji brez vrednosti. Županja bi naredila več koristi, če bi namesto na Bled raje šla na Ministrstvo za infrastrukturo in bi se ponižno postavila v vrsto za rekonstrukcijo ceste Slavka Osterca, ki se dobesedno razpada. Na eni in drugi strani te ceste bi nujno potrebovali še krožišče. Kolikor poznam razmere bo na žalost občanov in ostalih uporabnikov ta cesta prišla na vrsto pod novim županom, ko se bo izvajala DEKARBONALIZACIJA Ljutomera.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.03.2015 ob 10:46 uvoženi prlek gost

      VIDIŠ ALBERT ?? Mislim ,da nimaš pojma o čem teče tale debata in za kakšne zasluge ( razvojno naravnane ) je Občina Ljutomer in njena gos. županja Olga Karba prejela Zlati kamen !? Če Olge ne bi imeli bi danes na robu obupane družbe živeli in niti teh papirjev ne imeli , ki vas vsaj (nekatere - kretene) opominjajo na to , da prav so imeli, ko Olgo za županjo so z a d e l i !!!!!!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.03.2015 ob 12:52 stric z goric gost

      Ti uvoženi pa ne blati imena Prlek ka ga nesi vreden. Lehko zgineš to od kod si priša. Itak momo totih ovoženih več kak preveč. Kreten pa si ti! Marš!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.03.2015 ob 13:13 gost

      TIJ SI KRETEN!!!!!!!!! Jaz sem v Prlekiji že petintrideset let !!! Tij magarec, ka maš še materino mleko na gobčeki !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.03.2015 ob 14:04 Lojze gost

      Kulture nimaš nobene. To si pokazal s svojim pisanjem. Ne hvali se s temi leti, ker še vedno ne obvladaš prleško. Uboga Prlekija, kaj mora prenašati že 35 let.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      13.03.2015 ob 21:25 blef gost

      Kje pa so občine, ki so res uspele, ala Odranci. Ti ne rabijo plaket, ti enostavno so!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      15.03.2015 ob 6:44 vrogbobje gost

      naj pogleda kaksne so ceste, po cem se moremo vozit. A je tou priznanje tùde za tou? Ali je na gobicah pa halucinejra?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.