https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 19. pomurska salamiada v Radencih

Radenci, 16.03.2015 ob 8:00  

V soboto, 14.3.2015, je v restavraciji hotela Radin Zdravilišča Radenci potekala sklepna prireditev 19. pomurske salamiade, ki jo je organiziralo Turistično društvo Radenci.


Na 19. pomurski salamiadi je sodelovalo 46 izdelovalcev salam z 57 vzorci salam. Letos se je tekmovanja udeležili sedem novih salamarjev, med njimi tudi tekmovalec iz sosednje sosedne Avstrijske Radgone.

Prvaki letošnje pomurske salamiade so: Milan Kolar iz Beltinec (53,9 točk), Damjan Halec iz Cerkvenjaka (50,2 točk), Matjaž Dervarič iz Murske Sobote (49,4 točk), Viktor Zemljič iz Radenec (48,6 točk), Jan Halec iz Benedikta (48,0 točk) in Martin Šestanj iz Gorišnice (47,0 točk). Prvaki se bodo udeležili slovenskega finala salamiad, ki bo 16. maja na Sladki gori – Šmarje pri Jelšah.

Na vseh 19 pomurskih salamiadah je bilo skupaj ocenjeno 1366 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 395 salamarjev, od tega sta se dva salamarja, Jože Hamler iz Gornjih Ivajnc in Edi Štanta iz Podgrada, udeležila vseh 19 salamiad.

Zbrane sta nagovorila tudi radenski župan Janez Rihtarič in podpredsednik TD Radenci Emil Šmid. Za zabavo pa je poskrbel ansambel Horizont.

Več fotografij v spodnji galeriji...



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2015 ob 13:22 okoličan gost

      BRAVO MILAN , ti si Beltinčar daleč naokoli znani mesar ! Zatou pa mij hodimo , k tebi po mesne specialitete !!! DRŽI ŠE NAPREJ TALE PRIMAT !!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2015 ob 16:46 Stewen gost

      KA PA DUGI MESARJI? - Glede na to, kolio "mesarjev" imamo v Pomurju (takšnih,ki hodijo naokrog "klat"), bi človek pričakoval, da se bodo izurii tudi za predelavo mesa. Pa skoraj nič od tega oziroma malo udeležencev salamiade iz Goričkega,kjerje zaradi "vetrov" več možnost za dobro domačo salamo. Enkrat je treba poskusiti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.