https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hotel Lipa gostil že več kot četrt milijona obiskovalcev

Lendava, 29.12.2010 ob 10:23  

Včeraj je minilo točno trideset let od odprtja Hotela Lipa. Začetki razvoja Term Lendava so sicer še petnajst let starejši, njena posebnost pa je zdravilna termo-mineralna voda z visoko vsebnostjo parafina, kakršne ni mogoče najti nikjer drugje v tem delu Evrope.

Začetki razvoja Term Lendava segajo v leto 1965, ko so v vasici Petišovci v bližini Lendave na naftnem polju pri izkopavanju naftne vrtine delavci doživeli veliko razočaranje, saj je namesto pričakovane nafte je na dan bruhnila vroča voda. Toda ta voda ni bila običajna voda, kar so ugotovili domačini in pokazali rezultati fizikalno - kemične analize. Ta voda sodi med fosilne naftne vode, njena posebnost pa je v veliki vsebnosti parafina, za naravno zdravilno sredstvo z zdravilnimi učinki je bila razglašena leta 1981 in s tem se je začel razvoj enega najmanjših slovenskih zdravilišč.

V tridesetih letih zabeležili čez milijon hotelskih nočitev

Pomemben mejnik v razvoju zdraviliškega turizma v Lendavi je Hotel Lipa, ki je bil odprt 28. decembra 1980. V njem so v tridesetih letih ustvarili že več kot četrt milijona obiskovalcev, skupno pa so zabeležili čez milijon hotelskih nočitev. Poleg kopalnih, zdravstvenih in preventivnih programov v Termah Lendava, ki so javnosti najbolj poznane, izvajajo tudi različne wellness storitve, kot so antistresni programi, aromaterapije in masaže. V letošnjem letu so zdraviliško ponudbo obogatili z dvema masažama. Tako bodo gosti odslej lahko izkusili vse dobrobiti tajske masaže in masaže TUINA, ki jo priporočajo pri težavah s hrbtenico, išiasa, revme, nespečnosti, prebavnih motenj, utrujenosti in pomanjkanja energije.

Hotel Lipa kolesarjem in pohodnikom prijazen hotel

Pomemben segment ponudbe predstavljajo aktivne počitnice. Poleg osmih termalnih bazenov je gostom na voljo tudi športni park z igrišči za odbojko na mivki in košarko, v neposredni bližini pa za nogomet in tenis. Moderni športni objekti v bližini omogočajo izvedbo športnih priprav ekip najvišjega ranga. Hotel Lipa je certificiran kot kolesarjem in pohodnikom prijazen hotel in je odlično izhodišče za izlete po Lendavskih goricah in Pomurju. »Celovite turistične programe oblikujemo v tesni povezavi z okoljem, v katerem delujemo, ter s posluhom na želje in pričakovanja gostov. Ta so se v zadnjem obdobju nekoliko spremenila, kar gre pripisati predvsem oteženim gospodarskim razmeram, ki zaznamujejo tudi letošnje leto. V leto, ki je pred nami, stopamo optimistično in v dobri kondiciji, namenili ga bomo predvsem idejnim zasnovam za naš prihodnji razvoj ter stalnemu dvigu kakovosti storitev na vseh področjih,« pravi Igor Magdič, direktor Term Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.