https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Cvenu uprizorili živi križev pot

23.03.2015 ob 7:15  

V nedeljo, 22.3.2015, je Turistično društvo Cven v sodelovanju z Društvom Cvenskih čehov in diklin uprizorilo živi križev pot po KS Cven.


Živi križev pot se je pričel in končal pri vaški kapelici na Cvenu. Pot je bila dolga okrog 10 kilometrov, imela pa je štirinajst vmesnih postaj. V uprizoritvi so sodelovali člani in članice TD Cven in Društva cvenskih čehov in diklin.

Križev pot ne postavlja samo vernike, ampak tudi druge ljudi v središče razmišljanja o smislu žrtvovanja, o pomenu ljubezni in smislu življenja.

Križev pot spada k ljudskim pobožnostim, h kateri prištevamo med drugim  tudi rožni venec, litanije in molitvene ure. V krščanski duhovnosti ima zelo velik pomen.  Komaj kaj drugega tako vpliva na človekovo spreobrnjenje kakor prav hoja  za trpečim Kristusom. Zato je ta molitev še posebej primerna za postni čas, na romanjih in pri duhovnih vajah.Križev pot je molitev, ki sojo najprej poznali romarji v Jeruzalemu. Hodili so – in še danes hodijo – po poti, po kateri je šel s križem na Kalvarijo sam Gospod.

Ko molimo to priljubljeno molitev, z Jezusom sočustvujemo in podoživljamo  njegovo trpljenje ter mu dopustimo, da naša grešna srca upodablja po svojem presvetem Srcu. Pri molitvi križevega pota se vživljamo v Kristusovo (v zvezi z njim pa tudi v Marijino) trpljenje od Pilatove smrtne obsodbe pa do smrti na križu in položitve v grob.

Naša misel pri zadnji postaji že spremlja Gospoda preko groba, do njegovega zmagoslavnega vstajenja. Kristusovo trpljenje in vstajenje, ter s tem naše odrešenje.

To je ena ura premišljevanja o Kristusovem bridkem trpljenju.

 

Več slik v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2015 ob 9:09 dokležovje gost

      somori in bedoki

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2015 ob 11:09 Martin gost

      Morate biti zelo previdni, da nekaj tako velikega, če ga že uprizarjate, nebi izpadlo, kot neko norčevanje ali zasmehovanje Jezusovega trpljenja na križu ! Drugače je pa tole ena od največjih krščanskih vrednot, nad katero se človek v pravem pomenu besede, lahko samo globoko zamisli in podoživlja vse tele britkoati , ki jih je Jezus za nas pretrpel !!!!!

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2015 ob 12:24 Drejč gost

      Verjetno je bralka predstavnica TD Cven, ki je zadnjič povedala nekaj postaj na enem radiju popravila napako. Takrat je povedala napačno postajo, kar vse skupaj postavi drugače. Res morajo biti zelo previdni, da jih ne bi lokalni župnik spet obdolžil parodije. Bo poklical na pomoč še lokalnega škofa. Ubogi Cvenarji bodo celo leto delali pokoro. Z lokalnim župnikom se ni za hecat. Je pravi biznismen. Upajmo, da si je vsaj za odstotek vzel zgled po Friškovcu, ki ga je pripeljal ta vikend v župnijo. Drugače ti farji Friškovcu ne sežejo niti do gležnjev.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2015 ob 12:32 Prlek gost

      Groza! Udeležba na maškaradi, na srečo pove, kaj si Cvenarji mislijo o vsem skupaj.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.03.2015 ob 13:34 tinč gost

      Z VAMI PRLEKI ; JE ZELO TEŽKO !Vij si vse skupaj predstavljate, da je tole tako , kot kakšen vaš lokalni veljak !?Ampak zapomnite si , da BOG ima dolgi bič ! Bote videli ! Sicer pa (saj ne vedo kaj delajo ).

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.03.2015 ob 13:51 gost

      Nisem vedel, da blagovna znamka Adidas obstaja že več kot dva tisoč let (obutev enega izmed nastopajočih).

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.03.2015 ob 17:03 ms gost

      Jezus z križem pa spodi v trenirki aj joj mene

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.03.2015 ob 21:18 Ljutomer gost

      Cvenari, bravo. Je pa vsak začetek težak, škodoželjnežev pa seveda veliko.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.