https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Silvestrska obleka: Eleganca s čim manj kompliciranja in čim več udobja

31.12.2010 ob 14:48  

Bliža se najdaljša noč v letu, za katero si želimo tudi primerno obleko. Kaj obleči na svečan novoletni večer, sta nam priporočali Jessica Jagec in Anja Brunec, ki sta domači v svetu mode, za moško populacijo pa smo za mnenje povprašali Dejana Rajbara.

Ženske in moški se pri izbiri oblačil razlikujemo predvsem v tem, da imajo slednji morda nekoliko lažje delo in naj ne bi toliko komplicirali, vendar to ni pravilo. Jessica Jagec, pomurska modna oblikovalka, ki ste jo lahko spoznali v naši rubriki Profil, meni, da je izbira oblačila v prvi vrsti odvisna od tega, kje se nahajamo, saj v primeru, da smo zunaj, moramo poskrbeti za to, da nas ne zebe: »Simpatični se mi zdijo ovratniki iz umetnega krzna, kakšen ličen plašček za ženske in obvezno rokavičke, še posebej, če imajo videz, kot da jih je naredila babica. Simpatični so tudi naušniki.«

Anja Brunec, pomurska manekenka, ki je tekmovala v šovu Supermodel Slovenije, v prvi vrsti zagovarja udobnost, saj je pomembno, da se ne sekiramo, ali nam izbrano oblačilo paše ali ne: »Nikakor ne bomo udarili mimo s črno barvo, ki je večna eleganca. Ta se najlepše kombinira s srebrno ali zlato.« Za ženske priporoča malo bolj svečano, ampak še vedno sproščeno oblekico: »Najboljša bo coctail varianta, ki je vedno 'in' in bi jo tudi vsaka ženska naj imela v omari. Če katera ne mara kril, pridejo v poštev tudi elegantne hlače, ki se lahko kombinirajo s svečano majico ali srajco.«

O tem, kaj bi naj na ta svečan večer oblekli moški, nam je svetoval Dejan Rajbar, vodja na moškem oddelku Galerije Emporium: »Moški, ki bi se hotel na silvestrski večer udeležiti svečane večerje, bi moral imet obvezno oblečeno obleko ali smoking. Glavne tri barve silvestrskega praznovanja so črna, bela in rdeča. Kombiniramo jih lahko poljubno, a še vedno mora prevladovati črna barva.« Ob tem še Dejan dodaja, da tudi moški ne smejo pozabiti na razne svetleče dodatke, kot so čevlji, pas in ura.

Klasična večerna obleka

Če govorimo o večernih toaletah, Jessica ženskam priporoča dolžino oblek do kolen in mogoče kakšen bolj žlahten material, ki poudari svečanost. Moški pa s klasično obleko ne morejo nikakor zgrešiti. 

Kar po Jessicinem mnenju nikakor ne pride v poštev za svečano večerjo, je preveč casual toalete: »Moje mnenje je, da ljudje premalokrat posežejo po večernih, svečanih toaletah. Škoda, ker so prav take priložnosti kot nalašč za to, da se malo uredimo, ter "izživljamo".«


Tudi Anja je mnenja, da se je potrebno na svečan večer primerno obleči: »Na silvestrsko noč nikakor ne spadajo trenerke, puloverji in športne stvari. Vem, da se marsikdo ne počuti dobro, ko je svečano oblečen, ampak na takšno noč se že da toliko potrpeti in 'dati nekaj nase'.« In kaj je prepovedano v moškem modnem svetu? Po Dejanovem mnenju na takšen večer nikakor ne pride casual garderoba. »Oblek v sivi barvi se raje izogibajte, ker je zelo hladna izbira in predstavlja nedostopnost.«

Jessicina, Anjina in Dejanova najdaljša noč v letu

Jessica se bo od starega leta poslovila v Budimpešti v družbi prijateljev. Pri izbiri oblek bo prihranila na tekanju od trgovine do trgovine, saj bo oblekla eno od svojih kreacij. Anja bo oblekla črno coctail oblekico, ki jo bo kombinirala z malo bolj elegantnimi žabami ter dodala nek srebrn/zlat nakit. Novo leto bo sicer dočakala v družbi svoje folklorne skupine, tako da bodo plesali celo noč, kar pomeni, da visoke pete odpadejo. To je tudi eden izmed razlogov, da bo ostala zvesta svojemu stilu in bo imela obute škornje Dr. Martens, ki so zanjo najbolj »cool« obutev do zdaj, tako da bo še zmeraj zraven duh rock'n'rolla, ki je njej zelo blizu. Garderoba, ki jo bo nosil Dejan na silvestrski večer, še ostaja neznanka, bo pa sigurno v prefinjenem elegantnem stilu. Kot pravi, bo praznoval v privatnem lokalu, kjer bo zbrana zabavna in modno usmerjena družba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.