https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na OŠ Bogojina oživela Sneguljčica

Bogojina, 24.03.2015 ob 7:05  

Prejšnji petek so na osnovni šoli v Bogojini zopet pripravili dogodek v sklopu Ko oživijo pravljice, vendar je bil le ta tokrat še nekoliko bolj poseben, saj so starši otrok pripravili  celotno gledališko predstavo Sneguljčice. Svoje delo so odlično opravili skupaj z vsemi ostalimi sodelujočimi, od učiteljev do učencev, obiskovalci pa so bili prav tako navdušeni nad videnim. Utrinke s predstave pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.


V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala (SKK), ki se letos prvič izvaja na osnovni šoli Bogojina, so se odločili, da v tem spomladanskem času pripravijo sklop prireditev namenjenih otrokom in njihovim staršem ter drugim obiskovalcem njihove šole. Ker se vsaka prireditev vrti okrog pravljic, so se odločili, da jih skupno poimenujemo Ko pravljice oživijo. V ta namen so starši letošnjih devetošolcev, kljub vsemu vrvežu in naporu sprejeli izziv in ponovno oživeli predstavo, ki so jo pripravili že pred devetimi leti. Pod mentorstvom tedanje razredničarke, Mojce Golob Antolin in glasbene učiteljice Valerije Šömen, ki je igro popestrila s glasbeno podobo, so s svojo igralsko vnemo in druženjem na vajah okrepili medsebojne vezi in vezi s šolo.

Poleg Sneguljčice pa je bil v soboto, 21.3.2015 spomladanski pohod po šolski učni poti v okolici Bogojine. V torek, 24. 3. 2015, bo v kulturni dvorani Spomladanska čajanka z Zvezdico Zaspanko. Kot vrhunec vseh prireditev pa bo v petek, 27. 3. 2015, Prireditev ob materinskem dnevu in premiera muzikala Rdeča Kapica, ki jo pripravljajo pridni devetošolci v sodelovanju z OPZ.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija