https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V murskosoboški bolnišnici opravljena akreditacijska presoja AACI

Murska Sobota, 03.04.2015 ob 7:15  

V minulih dneh je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekala akreditacijska presoja po Mednarodnem Akreditacijskem Standardu za Zdravstvene Organizacije – AACI in presoja skladnosti sistema vodenja kakovosti s standardom ISO 9001. V treh dneh presoje so presojevalci obiskali različne oddelke in službe, opravili razgovore z vodstvom, zaposlenimi in pacienti ter pregledovali zdravstveno kot tudi poslovno dokumentacijo. Končno poročilo pričakujejo v soboški bolnišnici v štirinajstih dneh.

 

Področja presoje so se nanašala na obvladovanje tveganj (Risk management), upravljanje transfuzije krvi in delovanje bolnišničnega transfuzijskega odbora, upravljanje s kadri - preverjanje licenc, kontinuiranega izobraževanja, kliničnih pooblastil, ocenjevanje osebja in vzdrževanje medicinskih aparatur in prostorov, spremljanje in nadzorovanje napak pri dajanju zdravil, nadzor nad hladilniki, kjer se hranijo zdravila, preprečevanju okužb povezanih z zdravstvom, avtorizacija izvidov, podpisovanje soglasij, sterilizacija, požarna varnost, histopatološka diagnostika v kirurgiji, spremljanje kazalnikov kakovosti itd.

Presojevalci so po treh dneh opravljenega dela soboški bolnišnici čestitali za ugotovljen  napredek. Kljub temu, da pričakujejo končno poročilo o presoji v štirinajstih dneh, so na podlagi informacij presojevalcev v soboški bolnišnici zadovoljni z dosedanjimi dosežki na področju izboljševanja kakovosti in varnosti oskrbe pacientov, upravljanjem in vzpostavljenim sistemom vodenja kakovosti. Vodstvo se za to zahvaljuje slehernemu zaposlenemu v bolnišnici.

    Fotogalerija