https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gornja Radgona: gasilci vabijo na letošnje prireditve

16.04.2015 ob 7:15  

Na včerajšnji tiskovni konferenci, ki se je odvila v prostorih Radgonskega gradu, so predstavili vse dogodke in prireditve, ki se bodo v letošnjem letu odvijale v tem obmejnem mestu, poznanem tudi kot mestu sejmov in penine.

 

Organizatorji prihajajočih prireditev so PGD Gornja Radgona, FF Bad Radkersburg, Društvo Mura Rafting in Gasilska zveza Gornja Radgona. Njihovi predstavniki Peter Cvetkovič, Tomaž Munda, Bogdan Šajnovič, Simon Balažic, Robert Lipič in Armin Christandl so predstavili sledeče dogodke.

Dogodek, imenovan 7. dan Mure bo potekal v soboto, 9. maja 2015. Kot je povedal Bogdan Šajnovič se je sodelovanje, pri uresničevanju tega projekta, razširilo še na rafting klub Moja Mura. Želja, da se DAN MURE dogaja v obeh mestih se iz leta v leto bolj uresničuje. Tudi letos se bodo v veslanju po reki pomerili gasilci iz Avstrije in Slovenije. Za letos so pripravili tudi nekaj obrobnih dogajanj, katerim bi v prihodnjih letih dodali še več.

Dvig penine iz Mure

Kot je povedal Tomaž Munda se bo letos ta dogodek odvil 21. junija 2015. Tudi letos bodo s pomočjo kolegov gasilcev iz sosednjega Bad Radkersburga, ki imajo v lasti veliko gasilsko dvigalo, v okviru prireditve "Dan odprtih kleti", ki jo organizirajo Radgonske gorice d.d., vzeli paleto penin iz Mure in vanjo spustili drugo. Letošnji glasbeni gostje bodo Modrijani.

Tradicionalno 22.Obmejno gasilsko tekmovanje SLO-A, ki se odvija vsako prvo soboto v septembru, se bo letos odvilo dvaindvajsetič, Organizator letošnjega tekmovanja je PGD Mele pod pokroviteljstvom GZ Gornja Radgona.

Gasilske zveze Gornja Radgona praznuje 60. obletnico

Slednja se bo odvila v nedeljo, 4.oktobra 2015 v kraju Negova. Prikazali bodo mokre gasilske vaje z motornimi brizgalnami, gasilsko tehniko in opremo s prikazom različnih vaj po specialosti; prikazali bodo stara gasilska vozila, ki so delovala na območju GZ Gornja Radgona in še mnogo več.

Dogajalo pa se bo tudi v mestu čez reko Muro, v Bad Radkersburgu, kjer 26. julija njihovi gasilci praznujejo 150. obletnico. Armin Christandl ob tej priložnosti vse vabi na njihovo praznovanje.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2015 ob 8:44 Glavca gost

      Komaj čakam, ka iden veslat na Muro v Radgono.... Se vidimo 9. maja

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.