https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Skakovcih končno nova državna cesta

26.05.2015 ob 9:00  

V naselju Skakovci v Občini Cankova je v teku izgradnja in rekonstrukcija državne ceste. Izvajalec je SGP Pomgrad d.d., vrednost projekta je 350.000 evrov. Projekt financira lastnik ceste, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, občina pa ima obvezo sofinanciranja pločnika in ulične razsvetljave. Dela, ki potekajo po načrtu, so se začela v začetku maja, končana bodo konec avgusta 2015.


Državna cesta Ured R3-715 Skakovci skozi naselje Skakovci do Strukovec-Občina Puconci je že leta v izredno slabem stanju. Občina Cankova je že pred sedmimi leti od lastnika DRSC izkazala zahtevo za celovito rekonstrukcijo in ureditev po strokovnih standardih. Župan občine Drago Vogrinčič nam je ob tem povedal: »Priznamo, da je Direkcija razumela naše zahteve in pripravila vso potrebno dokumentacijo in projekte; občini pa naložila obvezo, da ko bo pričela z izgradnjo kanalizacijskega omrežja ob lokaciji predmetne državne ceste; da jo seznani, da se bosta (zaradi ekonomičnosti racionalizacije stroškov izgradnje in koordinacije z izvajalci kanalizacije) oba izvedbena projekta zgradila.« Ko je občina v začetku septembra 2013 pričela z izgradnjo kanalizacije v Skakovcih, je hkrati DRSC na podlagi javnega razpisa izbrala SGP Pomgrad kot izvajalca rekonstrukcije ceste. Po podpisani pogodbi z izvajalci in določenemu terminu uvedbe v dela za začetek izgradnje v jeseni 2013, je Vlada Republike Slovenije, oziroma Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, podpisano tripartitno pogodbo enostransko »zavrglo« z obrazložitvijo: »Država ne more zagotoviti sofinancerskih sredstev neodgovorno in pravno-formalno sporno anuliralo.«

Župan je z vsemi možnimi javnimi pozivi Vladi, resornemu ministrstvu, predsedniku Odbora za infrastrukturo v Državnem zboru, vsem poslanskim skupinam in medijem javno pisno posredoval protest zaradi neodgovorne in pravno nesprejemljive enostranske kršitve podpisane pogodbe.  »S strani DRSC-ja smo za leto 2014 in 2015 prejeli  predlog Aneksa k pogodbi, ki ga naj občina in izbrani izvajalec podpišeta; in končno so se prepotrebna dela za rekonstrukcijo ceste pričela v začetku maja 2015,«  je povedal župan.

Projekt že leta kliče po rekonstrukciji

Občina Cankova permanentno ureja in sanira občinske ceste in je kljub izvajanju pomembnih projektov in stroškov v vodovodno in kanalizacijsko omrežje skrbela za urejenost občinskih cest. V zadnjem letu so občine soočene s strani Vlade Republike Slovenije z zmanjševanjem povprečnine oz. obvezne izravnave, zato ne morejo absolutno urediti »po celotni« občini. Omenjeni projekt v Skakovcih že leta kliče po celoviti rekonstrukciji.

Ceste v Skakovcih v razsulu

Občina iz naslova omejenih sredstev v Proračunu za leto 2015 »vzdrževanje in sanacija občinskih cest« skrbi, in v okviru finančnih možnosti, potreb in vsakotedenskih poškodb, ki jih povzročajo neurja in nalivi, da so v Občini Cankova ceste v njeni lasti vzdrževane in urejene. »Dovolim si povedati, da če bi država tako odgovorno in strokovno skrbela in vzdrževala svoje ceste, ne bi bile v takšnem stanju in na posameznih odsekih (kot je to Skakovci) v razsulu,« je pojasnil župan Občine Cankova Drago Vogrinčič.

Sprotno reševanje problemov pri projektu

Župan občine in odgovorni nadzorni so vsakodnevno v odgovornem dialogu z izvajalcem in težave, ki so normalne vsebine vsakega tovrstnega projekta v prostor kjer živijo ljudje s svojimi stanovanji in nepremičninami, sproti rešujejo. Na občini so zadovoljni in potrjujejo, da izbrani izvajalec SGP Pomgrad d.d. strokovno in odgovorno izvaja dela na podlagi podpisane pogodbe rekonstrukcijo predmetne državne ceste v Skakovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2015 ob 15:16 Jare gost

      Zdaj pa naj sleperi cimprlej najdejo bliznico. Avtocesta je pa naj cinbole Prazna.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2015 ob 19:00 gost

      lejko bi pustili to cesto pa jo dali pod UNESCOjovo zaščito naravne dediščine. svojevrsten fenomen, pa tudi gradbinci po svejti bi se lehko včili kak se to dela

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2015 ob 19:42 en gost

      Cesta z 50 odtenki sive... he, he, he...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2015 ob 13:46 ne ne gost

      Mene bole skrbi glavna cesta skozi Skakovce. Tiso flikanje, ka je napravleno tak slabo, ka avto bole skače kak če bi se po makedami pelo. Ge so bilij tü nadzorni??? Župan nebi smel nikoli pistiti ka se je ta cesta lejko tašna prevzela. Katastrofa. Nitieden se več ne pijta kak je napravljeno, glavno ka se skasejra!!! Ka bi li pravo, če bi njemi tak dvorišče zasfaltejrali? Sigurno bi se buno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2015 ob 20:39 lujz gost

      tau somo nikšno ksorco gor potegnejo pa nekak redno mafne polek za pol leta pe še gej cesta kak če be se po makedame neso

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.