https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni bodo plačevali položnice brez stroškov provizije

28.05.2015 ob 7:00  

Ker je čedalje več ljudi v socialni stiski, so se v Gornji Radgoni odločili uvesti tako imenovano „občinsko blagajno“, kjer bodo namesto občank in občanov svoje občine, za določene izdajatelje položnic, plačevali provizijo.


 

Občinska blagajna – plačilo brez stroškov provizije

S 1. junijem 2015, bo tako za radgonske občane odprta občinska blagajna, kjer se bo lahko z gotovino poravnalo položnice brez plačila stroškov provizije, a le za nekatere položnice. „Občinska blagajna“ bo svoja vrata odprla v poslovalnici DBS – Deželne banke Slovenije, d.d., v Gornji Radgoni, Partizanska cesta 23 (med Kmetijsko zadrugo Radgona in Glasbeno šolo GR). Delovni čas občinske blagajne bo od ponedeljka do petka od 8.00 do 12.00 ter od 13.00 do 16.00 ure.

Krili bodo provizijo petnajstih izdajateljev položnic

Na „Občinski blagajni" brez provizije ne bo možno plačevanje položnic vseh izdajateljev, so pa poleg občinskih in lokalnih javnih podjetij in zavodov, možna tudi plačila nekaterih drugih izdajateljev.

Tako je na začetku možno plačevanje položnic petnajstih izdajateljev:
Osnovna šola Gornja Radgona, Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, Krajevna skupnost Negova, Krajevna skupnost Gornja Radgona, Glasbena šola Gornja Radgona, Zasebna glasbena šola Maestro, Knjižnica Gornja Radgona, Javni zavod RTV Slovenija, Komunala Radgona, javno podjetje, d.o.o., Mariborski vodovod, javno podjetje, d.d., Saubermacher Slovenija, d.o.o., Stanovanjsko komunalno podjetje Gornja Radgona, d.o.o., Fisa, d.o.o., in Občina Gornja Radgona.

V proračunu dovolj sredstev

„Brezplačna storitev je namenjena izključno občankam in občanom občine Gornja Radgona in za izbrane izdajatelje položnic. Verjamemo, da bomo s ponujeno storitvijo nekoliko olajšali življenje najbolj ogroženih skupin občanom, in da jo bodo občani z veseljem sprejeli ter na ta račun tudi prihranili nekaj stroškov...“, poudarjajo na občini Gornja Radgona, kjer se zavedajo, da mnogim občanom, in celim družinam že vsak evro pomeni izjemno veliko.

Sicer pa, kot pravi podžupan občine Gornja Radgona Robert Žinkovič, je v občinskem proračunu za letošnje leto, za ta namen predvidenih dovolj sredstev. Sam tudi dodaja, da je težko oceniti kakšen bo odziv občanov in zato je bilo težko predvideti določen znesek. Predvideno je, da bo vsaj na začetku mesečno okoli 2.000 položnic, občina pa bo, po pogodbi z DBS, za svoje občane plačevala provizijo v znesku 0,35 € za posamezno položnico.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.