https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni sakralni koncert MePZ Štefana Kovača

01.06.2015 ob 10:00  

Sinoči je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti potekal tradicionalni sakralni koncert Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača.


 

MePZ Štefana Kovača, ki velja za najstarejši prekmurski zbor, je bil ustanovljen v letu 1966/67. Zbor vodi Tomi Bušinoski, združuje pa ljubitelje zborovskega petja, ki se udeležujejo številnih zborovskih koncertov, eden izmed teh je potekal včeraj v soboški stolni cerkvi.

Sakralni koncert se je začel z gregorijanskim koralom, zaključili pa so ga zvoki hebrejskih ljubezenskih pesmi. Zbor so na koncertu spremljali: Olga Kos na klavirju, violinist Miha Kavaš, Samir Azzeh z violončelom in tolkalista Filip Korošec ter Gregor Pojbič.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2015 ob 14:57 gost gost

      San koncert je bil enkraten. Fotografa pa navčite, kak se slika, ka nede delo iste slike iz istega zornega kota. Če že slika. .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2015 ob 21:54 glas gost

      Oh to petje, kot da slišiš glas Najvišjega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2015 ob 22:55 kovačov števan gost

        se je vredi samo ta komunajzarsko ime bi trbelo menjati , kak ste ga sploj v cerkev pustili

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2015 ob 8:16 gost

      Štefan Kovač ni nobeno komunajzarsko ime, ampak je bil partizan. Padel je v času, ko še ni bilo komunizma. Malo več zgodovinskega znanja bi pa predhodni razpravljalec na tem forumu res lahko vedel, predno se spušča v take dialoge. Zato ne vem, zakaj zbora s tem imenom ne bi smeli spustiti v cerkev. Kaj bi zbor po tvoje moral imeti ime po kakšnem domobrancu ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2015 ob 10:38 gob gost

        Tirajte, tirajte, te bedne razprave o bitkaj. Što se bije je nej dober in nemre biti, zatu su nej bilij dobri niti partizani niti domobranci. Bitka pride iz hudobije, vendar obstajajo reki; KDOR NI HUDOBEN, TUDI DOBER NE MORE BITI, KDOR SE BIJE SE IMA RAD, SOVRAŠTVO NASTANE IZ NAJVEČJE LJUBEZNI itd... Zato se predajmu toku, ki je v božjih rokah.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.