https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Roto želi iz prej ločenih lokacij proizvodnjo preseliti v Prekmurje

Černelavci, 02.06.2015 ob 7:00  

Zaradi uspešnega vstopa na nove trge in povečanega obsega poslovanja v skupini Roto  širijo proizvodne kapacitete v Prekmurju. Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavili novo poslovno enoto v Puconcih in druge razvojne načrte skupine Roto Štefan in Matjaž Pavlinjek, Nuša Pavlinjek Slavinec in Darja Mihalič. Predstavitve sta se udeležila tudi župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in župan občine Puconi, Ernest Nemec.

 

Proizvodnjo so želeli preseliti v Pomurje

Zaradi prostorske stiske v Černelavcih, je imel Roto  v preteklosti proizvodnjo na več lokacijah po Sloveniji in v tujini. Proizvodni in skladiščni obrati v Kozini, Lendavi in Vrhniki so predstavljali zahtevnejšo logistiko, kot tudi koordinacijo dela in nadzor. V želji po optimizaciji procesa in sinegiji med posameznimi oddelki so želeli proizvodnjo preseliti v celoti v Prekmurje.

Sprva so načrtovali gradnjo novega objekta v Černelavcih, selitev v že izgrajen objekt v Puconcih (hala Seawaya) pa jim omogoča hitrejši zagon proizvodnje. Ob tem razmišljajo o dodatnih zaposlitvah, predvsem inženirskega kadra.

Proizvodnja kajakov in plovil za ameriški in zahodno evropski trg

Podjetja v skupni Roto izdelujejo kajake in plovila že od leta 1996. Jadrnice, katamarane, kajake in kanuje dobavljajo izdelujejo povečini za ameriški in zahodno evropski trg. Proizvodnjo na novi lokaciji v Puconcih v velikosti 6.800 kvadratnih metrov bodo širili postopoma. Do jeseni želijo zagnati proizvodnjo. Del objekta je namenjen za montažo in skladiščenje izdelkov, kar bo zaokrožilo cel proizvodni cikel na eni lokaciji.

Uvajanje novih tehnologij

Širitev proizvodnih kapacitet je rezultat intenzivnega trženja in izjemnega razvojnega oddelka, ki tedensko v povprečju razvije dva nova tipa izdelkov. Nedavno so razširili raziskovalni laboratorij s testnim poligonom za certificiranje ekoloških izdelkov po evropskih tehnoloških standardih. Za letošnje leto so napovedali več izjemnih naložb v opremo v razvojnem oddelku. Med drugim tudi novi 3D tiskalnik, eden največjih v Evropi, ki jim stroške in čas razvoja novih izdelkov razpolovi, iz 13 tednov na le 6 tednov. Hitreje in natančneje izrezujemo izdelke z vgrajenim novim laserjem. Najnovejši CNC stroji jim mogočajo, da bodo vse komponente izdelovali sami in zmanjšali odvisnost od dobaviteljev. V Puconcih bodo uvedli novo tehnologijo filamentwinding za proizvodnjo rezervoarjev za pitno vodo in plovila.

Njihovi rezervoarji za pitno vodo so znani tudi v Afriki in Aziji

S širjenjem na trge Azije in Afrike so zaznali veliko povpraševanj po rezervoarjih za pitno vodo. Proizvodnja velikih rezervoarjev jim omogoča proizvodnjo komunalnih čistilnih naprav za strnjena naselja in poslovne objekte. S tem postaja Roto vodilni proizvajalec čistilnih naprav v Evropi. Opravili so tudi certificiranje rezervoarjev za pitno vodo in čistilnih naprav pri pooblaščenem institutu v Bruslju in Parizu.

Ne nudijo le plastičen izdelek ampak celovito rešitev problematike z vodo do faze ponovne uporabe prečiščene vode za sanitarne namene.

Zaupani so jim številni zahtevni projekti

Pred kratkim so bili Rotu zaupani izjemno zahtevni projekti kot npr. vgradnja čistilnih naprav v nuklearnih elektrarnah v Egiptu, v rudniku v Makedoniji, hotelih Radisson blue v Maliju v Afriki, dobava lovilcev olj v rafinerijah v Izraelu itd.

Aplikacije za razvoj logistike

Zadnja tri leta razvijajo aplikacije s področja logistike.  V okviru specializiranega oddelka in blagovne znamke Pensito proizvajajo plastične kontejnerje in palete za notranjo logistiko v industriji. Z razvojem novih rezervoarjev za pitno vodo in transportom tekočin računajo na  širitev poslovanja in vstop v nove tržne segmente. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2015 ob 17:11 GOB gost

      Močni ste, odlični ste, veličastni ste - lepo vas je videti skupaj - V SLOGI JE MOČ.

      6 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2015 ob 7:59 gost gost

      Bravo, res vse pohvale tako odlični firmi. To je dokaz, da poštenost in pridnost prineseta USPEH. To je ena izmed najmočnejših firm v Slo, jaz jim privoščim vse kar imajo, ker delajo dan in noč. Bravo še enkrat!

      3 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2015 ob 13:53 pörköt gost

      GOB in gost ----------- ne vem kak lejko takšoj perovnoj habrastoj družini želijta vse tak dobro .Obogatili so se pred vsem na račun delavcof .Mogoče ste si v rodi ?

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.06.2015 ob 16:35 Prekmurec gost

      Gost-pörkölt,pogleni si kelko delavcov je tan zaposlenih. V vsakon podjetji so delovna sila delavci,vsi nemrejo bite manageri pa v pisarnaj! Te so nej norce ce prospererajo. Lidgej ne bojte tak crnoglejdi! Lp

      1 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.06.2015 ob 20:33 febo gost

        Prekmurec *+* delajo ja samo za kakšo plačo ? Napiši če znaš kelko je tam neto plača .Tüdi tisto ne pozabi kelko pocecajo ne povratnij sredstev vsako leto .

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.06.2015 ob 23:19 gost

      Mislim, da je ta prevzem bil načrtovan,zopet nepovratna sredstva,pa da ne bodo taskoj na isto ime, je bil nekdo vmes.Hale so prav za njihovo proizvodnjo nareje? To pa je slućaj?

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.06.2015 ob 13:55 lutar gost

      Alo GOB in gost prviva komentatora što vama pa telko minusov nametal ka sta tak želela uspeh in hvalila Pavlinjeke ?Vijdita niso vsi istoga mišlenja in znajo kak pa kaj .Adijo ČESTITKARA

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.08.2015 ob 16:41 jezna gost

      Če bi Pavlinjekovi bili manageri v pravon pomeni besede bi svoj uspeh delili tudi z delavci keri so v velki meri zaslužni za njihov uspeh, nej pa ka jin dajo drobiž!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.