https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ekipe Rdečega križa in Civilne zaščite »reševale ponesrečence«

Lendava, 06.06.2015 ob 15:21  

Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Lendavi ter Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti sta danes v lendavskem parku in njegovi okolici izvedla 21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju.

 

Tekmovale so ekipe prve pomoči Civilne zaščite iz upravnih enot Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota ter ekipe prve pomoči Rdečega križa iz območnih združenj Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota. Po pozdravnih nagovorih, otvoritvi preverjanja in obrazložitvi poteka preverjanja so se pričela preverjanja usposobljenosti sodelujočih ekip prve pomoči na delovnih točkah.

Na območju parka in centra Lendave so se odvijale predstavitvene dejavnosti in prikazi opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, Rdečega križa Slovenije, DARS, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij in služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč. Udeleženci, občani in mimoidoči so si tako lahko ogledali preverjanja omenjene predstavitve.

Po zaključenem preverjanju je sledil še zbor udeležencev ter zaključek 21. preverjanja z razglasitvijo rezultatov.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.