https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Folkloristi zaplesali v parku Dežele štorkelj

Velika Polana, 09.06.2015 ob 9:00  

Včeraj je v parku Dežele štorkelj potekal drugi dan 12. Naše poljane, ki jo je pripravilo Kulturno društvo Miško Kranjec Velika Polana.


Na Prireditvi »Kak je inda fajn bilau« je bila glavna tema »Obsližavlemo« - šege in navade ob različnih praznovanjih. Nastopili so člani DU Velika Polana, otroci iz vrtca OŠ Miško Kranjec Velika Polana, otroška folklorna skupina OŠ Miško Kranjec Velika Polana, turistični podmladek OŠ Miško Kranjec Velika Polana, polanski Pücki, FS FD Pozvačin Bistrica, FS FD Prekmurje Lendava in FS FD Miško Kranjec.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2015 ob 13:40 gost

      Samo v poduk avtorju članka. Naslov je napačen, ker ne gre za folkloriste, ampak folklornike. Razlika v izrazu je ta, da tisti, ki pleše folkloro, je folklornik, folklorist je pa tisti, ki se ukvarja s strokovnim proučevanjem te zvrsti ljudskega izročila.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2015 ob 23:12 gost

        SSKJ naj se bogati, da bo vsaj ta zakladnica malih SLOVENČKOV bogata, debela, narodoljubna...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2015 ob 16:02 hotiza gost

      Naslov bi mogel biti :V deželi grablašov

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2015 ob 19:27 gost

      Malo se VAŽITE Polančanci ! Dežela štorkelj , je celo POMURJE pa nej samo polana ! Samofšečnost Ni dobra vrlina !?=

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.