https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Pravni vidiki ureditve delovnega razmerj

Kdaj: Četrtek, 18.06.2015 ob 16:00

Kje: Hotel Livada, Moravske Toplice

Zakon o delovnih razmerjih ureja vsa delovna razmerja, sklenjena s pogodbo o zaposlitvi med delodajalcem in delavcem. Dolžnost vsakega posameznika je, da pozna pravice in dolžnosti, ki jih vsebuje pogodba o zaposlitvi in narekuje zakon. Da vam bo lažje razumeti pravni vidik tega, organiziramo delavnico na to temo. Vsebina delavnice: - Postopek priprave pogodbe o zaposlitvi in sklenitvi delovnega razmerja; - Postopek prenehanja in / ali prekinitve pogodbe o zaposlitvi; - Pogodbene in zakonsko določene pravice delavcev na delovnem mestu (konkurenčna klavzula, konkurenčna prepoved, delovni čas, regres, odmor,…); - Poseganje v pravice delavca (mobing – trpinčenje, neizplačila plač, stroškov,…); - Obvezni in opcijski akti delodajalca (akt o sistematizaciji delovnih mest, evidence,…). Na delavnici se nam bo pridružil inšpektor za delo, g. Roman Pečnik, univ. dipl. prav., ki bo izvedel predstavitev dela in same institucije Inšpektorata RS za delo. Število udeležencev je omejeno, zato so za udeležbo obvezne prijave preko e-pošte tadeja@lrf-pomurje.si ali na 02 538 13 53 (Tadeja Bencak). Delavnica je brezplačna in je namenjena članom nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) iz Pomurja. Ob zaključku delavnice bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi na delavnici. Lepo vabljeni!

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.