https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Častni občan Občine Odranci postal dr. Štefan A. Ferenčak

Odranci, 20.06.2015 ob 10:00  

V sejni sobi Občine Odranci so včeraj podelili naziv častni občan dr. Štefanu A. Ferenčaku.


Naziv so dr. Štefanu Alojziju Ferenčaku podelili v letu, ko obeležuje 50. obletnico opravljanja duhovniške službe. Kot so zapisali v obrazložitvi, dr. Štefana A. Ferenčaka poznajo kot delovnega in ustvarjalnega Odrančana. Dr. Ferenčak je diplomant ljubljanske teološke fakultete, ki je svoje znanstveno-raziskovalno delo posvetil etnomuzikološkim znanostim, v okviru katerega je nastalo delo Veroslovna analiza jurjevanja v Sloveniji. Najvišji znanstveni naziv je dosegel na dunajski univerzi z doktorsko dizertacijo s področja muzikologije in z naslovom Lepa si, lepa si, roža Marija.

Dr. Ferenčak je glasbeni pedagog, ki je svoje znanje kot visokošolski učitelj prenašal mladim na ljubljanski teološki fakulteti, deloval pa je tudi na orglarski šoli v Mariboru in na RTV Maribor, kjer je v letih 1995-2003 soustvarjal radijske oddaje.

Poznavalec in ljubitelj slovenske cerkvene ljudske glasbe se je podpisal pod več znanstvenih monografij, med drugim tudi Glasbene dejavnosti Antona M. Slomška ter 100 let liturgične in glasbenoliturgične dejavnosti salezijancev med Slovenci. Od leta 1999 je član predsestva mednarodnega Združenja za himnologijo in je najstarejši Odrančan z doseženim doktoratom znanosti.

Kot je ob podelitvi včerajšnjega naziva povedal dr. Ferenčak, si podelitev naziva šteje v čast in pojasnil, da je kljub temu, da že vrsto let živi v Mariboru, ponosen na svojo rojstno vas, ki je v zadnjih letih dosegla veliko. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.