https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica v prvem četrtletju uspešna

26.06.2015 ob 7:00  

Splošna bolnišnica Murska Sobota je v prvem četrtletju dosegla pozitiven poslovni rezultat v višini nekaj več kot 198 tisoč evrov. Načrtovan program dela v letu 2015 ostaja enak kot lansko leto. Načrtujejo otvoritev urgentnega centra in nadaljujejo sodelovanje z osiješko medicinsko fakulteto.

 

Letos načrtujejo v Splošni bolnišnici Murska Sobota nekaj pomembnejših pridobitev kot je začetek delovanja urgentnega centra in jeseni odprtje prenovljenega laboratorija v kletnih prostorih urgentnega centra. Nadaljujejo pa tudi z dobrim sodelovanjem z Vseučiliščem Josipa Jurja Strossmayerja v Osijeku in Medicinsko fakulteto Osijek.

Prihodki so v obdobju od januarja do aprila znašali 15.007.710 evrov, kar je za dobre štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Odhodki so znašali 14.809.642 evrov, v primerjavi z enakim obdobjem leta lani pa so višji za štiri odstotke od planiranih vrednosti. V bolnici so v prvem četrtletju letošnjega leta dosegli presežek prihodkov nad odhodki v višini 198.068 evrov.

Ključni cilji vodstva soboške bolnišnice ostajajo enaki. To je skrajševanje čakalnih dob v specialističnih ambulantah, razvoj novih metod oziroma storitev zdravljenja (nukleolize, vstavljanje stalnih pacemakerjev, vaskulatni in koronografski center), izboljšanje kakovosti in varnosti zdravstvenih storitev, povečanje zadovoljstva pacientov in vzpostavitev delovanja urgentnega centra.

Ožje vodstvo soboške bolnišnice se je junija udeležilo strokovnega srečanja v Pragi, ki je potekalo pod pokroviteljstvom predsednika Češke vlade Bohuslav Sobotke. Udeležili so se ga ministri za zdravje ter visoki predstavniki ministrstev, zdravstvenih organizacij in zavodov iz 16 srednjeevropskih ter vzhodno evropskih držav in Kitajske. Namen srečanja je bil predstaviti dosežke kitajske tradicionalne medicine in jo približati našim uporabnikom. Del srečanja so bila tudi bilateralna srečanja s predstavniki kitajske vlade in predstavniki kitajskih bolnišnic, prav tako pa tudi s predstavniki slovaškega in srbskega ministrstva za zdravje.

V letošnjem letu nadaljujejo s sodelovanjem z Vseučiliščem Josipa Jurja Strossmayerja v Osijeku in Medicinsko fakulteto Osijek. Jeseni načrtujejo začetek izvajanja študijskih vaj v soboški bolnišnici, ki bi jih izvajali zdravniki iz soboške bolnišnice.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2015 ob 9:06 gost

      Pozitivno......haha. Tako poslovanje vsak zna. Z minimalnim kadrom, neplačevanjem nadur, prisilnim ostajanjem, pritiskom na zaposlene,grožnjami itd..... Pošteno delat v naši državi in prejeti pošteno plačilo je nemogoče. Potem pa breš take članke da ti na bruhanje gre. Smešno. Država za kozlat, inštitucije za kozlat, vodstva da niti ne omenjam... ne bom pisla več ker lahko pišem da zjutraj

      21 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2015 ob 12:47 gost

      imena povej javno !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2015 ob 15:54 gost gost

      Če ti ne paše delati, gost iz prvega komentarja, povej. smo takšni ki bi radi delali, ker imate v bolnici redne plače, mi pa nimamo službe, pa je bilo ogromno prijav na prosta delovna mesta v bolnici. tak da nihče nič ne pritiska in grozi. Daj drugim priložnost za delo.

      26 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2015 ob 22:14 gost

      @gost - gost | 26.06.2015 ob 15:54, ti si z uprave? Ker tam isto govorijo kak ti.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2015 ob 22:21 gost

      ne @gost,nisem v bolnici na upravi, jaz sem izgubil službo pred šestimi leti v Muri. so pa moji znanci v bolnici zaposleni. dobili so regres plačo dobijo redno in napredovanja so tudi dobili

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2015 ob 22:44 gost

      kako se vse spreminja, pred 20 leti oba skupaj z ženo nisva imela tolko skupaj plače ko en zaposleni delavec v Muri. Pa se takrat nihče ni oglasil da so drugje, konkretno v bolnici, slabe plače. Zdaj pa ko je Mura propadla, pa grejo vsem v nos plače zaposlenih v bolnici, ki pa so še vedno nizke, vendar zaenkrat še redne.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.