https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Najuspešnejši učenci OŠ Križevci na sprejemu pri županu

25.06.2015 ob 9:00  

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je v sejni sobi občine Križevci pripravil sprejem za deset učencev iz OŠ Križevci, ki so zaključili osnovnošolsko izobraževanje in se lahko pohvalijo z odličnim uspehom v vseh letih šolanja.


Najuspešnejši osnovnošolci križevske šole so tokrat Kaja Antolin, Klara Dragović, Melani Erjavec, Maša Štuhec, Meta Štuhec, Kaja Zupančič, Nuša Pučko, Vita Jana Bohanec, Gaja Šiško in Žiga Žnidarič. Odličnjaki so v spomin na odličen uspeh v šoli prejeli unikatne spominske kipce, ki so delo priznanega umetnika iz križevske občine, Roberta Juraka.

Poleg odličnjakov, so knjižne nagrade za izjemne dosežke na državnem nivoju prejeli še:

Klara Dragović – zlato Cankarjevo priznanje

Filip Zver – zlato priznanje v Veseli šoli

Vita Jana Bohanec, Kaja Antolin in Nuša Pučko – zlato priznanje v raziskovalni nalogi Sledi prve svetovne vojne s poudarkom v občini Križevci

Kaja Zupančič in Melani Erjavec – zlato priznanje v projektni nalogi Naš prosti čas, naša prihodnost

Maša Maučec, Tina Sovič in Veronika Djačkaj – zlato priznanje na tekmovanju Zlata kuhalnica

Meta Štuhec, Maša Štuhec, Klara Dragović in Kaja Antolin – zlato priznanje v tekmovanju Fotoreportaža o tekmovanju iz logike

Kaja Zupančič, Vita Jana Bohanec, Marko Sagaj in Pia Zupančič – zlato priznanje Prvaki znanja

Vito Štrakl – drugo mesto na državnem tekmovanju iz atletike

Sprejema so se udeležile tudi ravnateljica šole Lidija Koroša ter razredničarki Metka Štuhec in Božena Kurbos, ki sta bili hkrati mentorici učencem ter še preostali mentorji, ki so učence pripravili, da so osvojili najvišja priznanja na državnem nivoju -  Marjeta Blagovič, Alenka Kajtna Zorko, Manica Karba in Edi Petek.

V svojem nagovoru je župan mag. Branko Belec poudaril, da je znanje pomembna vrednota, ki jo je potrebno vedno nadgrajevati in da je počaščen, da lahko kot župan sprejme najzaslužnejše učence, hkrati pa ima  od njih tudi velika pričakovanja za prihodnost, saj so s svojimi dosedanjimi intelektualnimi dosežki dokazali, da je v njih še mnogo potenciala, ki ga je potrebno razviti in izkoristiti.  Kot popotnico za nadaljnje življenje jim je povedal še, da je pomembno, da naj gredo tudi izven svojega domačega kraja, tudi v tujino, da naj širijo krog prijateljev, ampak  naj nikoli ne pozabijo od kot prihajajo ter da naj povsod ponosno povejo, da so Prleki.

V imenu osnovnošolcev se je za sprejem zahvalila ravnateljica Lidija Koroša, ki je izpostavila dobro sodelovanje med šolo in občino.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.