https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Otroci vrtca Romano ustvarili monografijo o mestu Murska Sobota

10.7.2015  

V vrtcu Romano na Pušči je danes potekala predstavitev monografije o Murski Soboti. Knjiga, ki pripoveduje o mestnih zanimivostih in posebnostih, pa je tokrat nastala izpod ustvarjalnih rok najmlajših – otrok vrtca Romano iz Pušče. Župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, jo je prejel že ob prvem obisku vrtca pred par meseci. Nad izdelkom otrok je bil navdušen. Zato so se na MO Murska Sobota odločili, da bodo monografijo ob 20. obletnici MO Murska Sobota  izdali v 500 izvodih.

 

Župan Jevšek je pohvalil otroško iskrenost. Iskren pogled je nazorno pokazan na ilustracijah v knjigi  in komentarjih, pravi župan. Otroci so na podlagi poznanih zgradb in objektov risali mestne zanimivosti kot jih vidijo s svojimi očmi. Knjiga je res ob tej priložnosti nekaj posebnega, ne le pri nas ampak tudi širše. Zahvalil se je tudi vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter seveda avtorjem - otrokom. Povedal je še, da bo knjiga priložnostno poslovno darilo ob obiskih občine. Ob koncu je župan razdelil otrokom sladke »avtorske honorarje«, čeprav je njihovo delo neprecenljivo.

Bernardka Marič, ravnateljica Vrtcev MO Murska Sobota je povedala, je knjiga odraz otroškega videnja mesta Murska Sobota. Otroci potrebujejo spodbudno okolje, kar je odraz njihovega doživljanja. Preko projekta Pomahajmo  v svet so bili otroci vrtca Romano  vključeni v spoznavanje ožjega in širšega okolja ter tako spoznavali mesto Murska Sobota. Obiskali so župana,  si ogledali mestne zanimivosti, nato pa jih tudi sami narisali in opisali.

Po besedah vzgojiteljice Jožefe Bačič bodo otroci zelo veseli, ko bodo v knjižnici zagledali svojo knjigo.

Monografijo z naslovom Murska Sobota je tudi moje mesto sta uredila Aljoša Rudaš in Jožefa Bačič. Ilustrirali in pripisali svoje komentarje pa so otroci enote Romano Pušča. Pri tem niso pozabili niti na  zgodbo Vesne Radovanovič o Zlatem jabolku, ki je  maskota MO Murska Sobota in otroke ob večjih dogodkih zabava. Knjiga je nastala v sklopu projekta Pomahajmo v svet v katerega je vključena Enota Vrtca Murska Sobota Romano iz Pušče. Namen projekta je motivirati otroke in jih preko različnih in zanimivih dejavnosti navajati na rahljanje stereotipov, predsodkov, nestrpnosti do drugače mislečih, do tujcev, do ljudi s posebnimi potrebami, do starejših itd. S tem bomo pripomogli h kakovostnejšemu življenju, večji solidarnosti in spoštovanju, še posebno sedaj, ko postaja svet vedno bolj odprt in dostopen.

Joselita Kerčmar (6let) o hotelu Zvezda kratko in jedrnato pravi: »V tej zgradbi je gostilna Zvezda, ki je najlepša zgradba v mestu. zraven nje je največje križišče v Murski Soboti«.

Danijela Šarkezi (6 let) pa o zgradbi MO Murska Sobota pravi takole: »To je občina, tu smo bili na obisku pri županu. Stavba ima veliko oken.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija