https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Osemčlanski družini iz Beltincev podarili dva tisoč evrov

Beltinci, 19.01.2011 ob 19:48  

V prostorih občine Beltinci je danes potekla svečana predaja sredstev, zbranih na dobrodelnem koncertu Zorana Predina, ki ga je pripravila pomurska televizija TV IDEA. Največji donator je občina Beltinci. 

Glasbeni dogodek, ki je potekal prejšnji teden v novem soboškem hramu kulture, je potekal pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca. Koncert so omogočili Adriatic Slovenica, Actinia, Saubermacher&Komunala ter medijska sponzorja Stop in Lady. Na družabnem večeru, ki je sledil v avli novega soboškega hrama kulture, je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in društvom prijateljev mladine Murska Sobota potekalo zbiranje sredstev za osemčlansko družino iz Beltincev. S prostovoljnimi sredstvi je bilo po koncertu zbranih 2050 evrov.

Pomoči potrebno družino je izbralo Društvo prijateljev mladine Murska Sobota v sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota. Najmlajši trije otroci obiskujejo osnovno šolo, druga dva sta dijaka in najstarejša hči je študentka. Minimalne plače in otroški dodatek jim ne zadostuje za osnovno preživetje. Predana sredstva jim bodo olajšala ureditev kopalnice in stanovanjskih prostorov. 

Donacijo v višini 2050 evrov sta danes v prostorih občine Beltinci Društvu prijateljev mladine Murska Sobota predala direktor TV IDEA-kanal 10 d.o.o. Mitja Podgajski in župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši. Občina Beltinci je največji donator v tokratni dobrodelni akciji in je močno pripomogla k pomoči osemčlanski družini iz domače občine. Predaje donacije se je predaje udeležila tudi najstarejša hči iz družine, ki je prejela pomoč. Sabina se je v imenu celotne družine zahvalila za donacijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.