https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Korošec: Uspelo nam je uresničiti zadane cilje

Murska Sobota, 21.01.2011 ob 14:51  

Z delom in poslovanjem v lanskem letu so v Splošni bolnišnici Murska Sobota zadovoljni. 

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal direktor murskosoboške bolnišnice Bojan Korošec, jim je v prejšnjem letu, ko so »lovili program«, uspelo uresničiti cilje. 

Izpostavil je pomembno pridobitev – aparaturo za magnetno resonanco, ki deluje od minulega ponedeljka, na njej pa opravijo 13 preiskav dnevno. V bolnišnici izražajo zadovoljstvo tudi nad pozitivnimi premiki na nekaterih oddelkih, kjer so imeli  težave zaradi premajhnega števila zdravnikov. Tako se je normaliziralo delo na otroškem oddelku, za katerega so se še pred časom bali, da ga bodo morali zapreti. Raziskava kakovosti v Sloveniji pa je njihov porodniški oddelek, kjer so tudi imeli velike težave s kadri, uvrstila med dva najboljša v državi. 

Na dnevni ravni opravijo 2,6 rojstev, po Koroščevem mnenju prav tako zagotavljajo kakovostno delo, zato zavrača namige, da bi morali oddelek zapreti. 

Grabar: Dosegli smo pomembne strokovne premike

Strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar je ob tem povedal,  da so v minulem letu dosegli pomembne strokovne premike, obnovili radiološki oddelek, širijo ortopedsko dejavnost, čakalne dobe pa ustrezajo novim pravilnikom. Prav tako se  pripravljajo na odprtje urgentnega centra, za zdaj za območje upravne enote Murska Sobota, ki bo zaživel prihodnji mesec. 

Murskosoboška bolnišnica ima sicer 39 milijonov evrov prihodkov, od tega 90 odstotkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, v njej pa je zaposlenih 108 zdravnikov (želijo si jih 122), vseh zaposlenih pa je 891.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. TUDIPOMUREC
      21.01.2011 ob 22:17 TUDIPOMUREC

      Bolnišnica se pripravlja tudi na dopolnilno dejavnost : novo zaposleni kmetijski tehnik (vrtnarstvo,biozelenjava,slično) in obnova pralnice z razširitvijo zmogljivosti (pranje umazanega perila za celo državo)!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. luco
      22.01.2011 ob 8:40 luco

      tej korošec je tudi pravi patron.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.